• VIDEO: Pauls krievu režisorei atklāj, kāpēc viņam nepatīk futbols un biedē liela nauda

    Slavenības
    Estere Jansone
    8. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Raimonds Pauls viesojoties pie kinorežisores Jekaterinas Lanskajas, ļāvies dziļai un smeldzīgai sarunai par bagātību, laimi un pat netikumiem.

    Trešdien  Youtube kanālā Jekaterinas sapņi aizsākta krievu komponista Dmitrija Lanskoja sievas kinorežisores Jekaterinas Lanskajas sarunu sērija. Par savu pirmo viesi Lanskaja izvēlējās Maestro Raimondu Paulu. Abu saruna ievirzījusies dziļās tēmās – Jekaterina ar Paulu sprieda par to, kas ir laiks, bezgalība, skaistums, pilnības tuvums.

    Šajā sarunā režisore pieskārusies arī naudas tēmai, un par naudu Raimondam Paulam ir visai kategorisks viedoklis. Viņš, uzskata, ka nauda ir bīstama un pat sabojā cilvēku. «Ir muļķīgi apgalvot, ka nauda cilvēkus neinteresē. Nu nevajag! Es, piemēram, nevaru skatīties futbolu, jo visu laiku stāsta, ka par kādu futbolistu samaksāts 20 miljoni, 50 miljoni vai 70 miljoni eiro.

    Ak Dievs, tāda nauda, kāpēc?»

    brīnās Maestro. «Pa televīziju redzēju – kāda amerikāniete laimēja loterijā 370 miljonus dolāru. Viņa pateica: «Iešu prom no darba.» Es domāju – tā ir bīstama lieta ar tiem miljoniem,» saka Pauls.  

    Vaicāts, kā Maestro spēj tikt pāri grūtiem periodiem dzīvē, viņš atbildējis lakoniski – tos pārdzīvot palīdz viņa stiprais raksturs. «Kā audzinājāt tādu raksturu? Vai to ieaudzināja vecāki?» jautā Lanskaja. «Tā nebija vecāku vaina, ka sāku dzīvot kaut kādu nepatīkamu dzīvi.

    Bieži par to domāju, jo savā laikā es viņiem sagādāju daudz sāpju. Es tikai tagad to visu izvērtēju,»

    atzīst Raimonds Pauls.

    Paulam aizvien kremt viņa jaunības dienu trakās izdarības un aizraušanās ar alkoholu, kas vecākiem sagādāja daudz vilšanos. Maestro gan piebilst, ka viņam ir patiess prieks pa to, ka vecākiem izdevās piedzīvot arī dēla lielo izrāvienu. «Labi, ka mamma varēja apmeklēt manus koncertus,» teic Maestro. Intervijā Pauls atzīst, ka raksturu viņš dzīves laikā izveidojis pats, un vēlāk tas palīdzējis noturēties uz pareizā ceļa. «Reiz ar mani runāja kāds populārs sportists. Viņš bija sācis tajā laikā dzert. Sarunāja tikšanos ar mani un man vaicāja: «Kā tu vari nedzert?» Es teicu - jo es tā varu!» tā Maestro.

     «Jekaterinas sapņi» ir intervijas un performances sintēze. Pēc projekta veidotāju ieceres intervijas varonis nokļūst «sapņu karaļvalstī», bet vadītāja gluži kā zinātkārā un drosmīgā Alise Brīnumzemē uzdot viņam jautājumus, kas balansē uz realitātes robežas, bet reizēm – pat aiz tās.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē