• Dona mamma Ērika: «No aizkustinājuma raudāju!»

    Ģimene
    Lauma Lapsa
    14. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dons ar mammu Ēriku.
    Foto: no izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Dons ar mammu Ēriku.
    Dziedātājs, Eirovīzijā izcīnot 16. vietu, pierādīja, ka ar smagu darbu un neatlaidību var piepildīt lielus sapņus. Dona mamma Ērika Šingireja žurnālam Privātā Dzīve atklājusi līdz šim vēl nezināmo par dziedātāju.

    Mirkli pirms kāpšanas uz skatuves Eirovīzijas pusfinālā Dons pasveicināja savu mammu skolotāju Ēriku Šingireju. Intervijās no Malmes viņš bieži vien ar televīzijas starpniecību nodeva mammai sveicienus. «Draugi, kad redzēja, ka Artūrs man pa televizoru sūta sveicienus, uzreiz sūtīja īsziņas, sakot: «Aizej paskaties, tev ir sveiciens!»,» pēdējās pusotras nedēļas atmiņā atsauc Ērika. Viņa uzsver: «Arī tad, kad Artūrs ar komandu lidoja uz Zviedriju, nebiju pie televizora, strādāju dārzā. Bet to, ka dēls pasveicināja, man pateica draugi.»

    Ērika jau sen nojautusi, ka dēls iekļūs finālā. «Artūra darba spējas ir apbrīnojamas. Es dēlam teicu, ka viņš ir ledlaužu kapteinis. Tas, ko viņš ir paveicis Eirovīzijā, ir pati labākā dāvana Māmiņu dienā. Pateicoties viņam, mazā Latvija ir iemirdzējusies. Esmu laimīga un lepna par to, ko dēls ir paveicis. Skatoties viņa uzstāšanos, no aizkustinājuma raudāju,» teic Ērika.

    Mamma atzīst, ka Artūrs vienmēr bijis atšķirīgs, un uz daudz ko raudzījies citādāk nekā vairums vienaudžu un apkārtējo.

    «Kad viņam bija tikai divi gadi, bērnudārzā spēlējās viens pats savā nodabā, dungoja melodijas.

    Un tādos brīžos parasti kņada, ko citi bērni radīja, uz brīdi beidzās, jo visi sāka klausīties, kā Artūrs dzied. Audzinātāja teica – šķiet, ka dzied eņģelis. Pats Artūrs gan tādos brīžos parasti sakautrējās,» stāsta dziedātāja mamma.

    Jau agrā bērnībā izpaudies dziedātāja patriotisms. «Mēs piedzīvojām laiku, kad notika cīņa par neatkarīgu Latviju. Artūrs tolaik bija mazs ķipars. Atdarinot karavīrus, viņš bija galvā uzlicis cepuri, uzvilcis lielus zābakus un, soļojot ap māju, dziedāja: «Palīdzi, Dievs, palīdzi, Dievs, visai latviešu tautai…»,» atceras Ērika.

    Dziedātājs audzis daudzbērnu ģimenē un ar mūziku sirdī. «Man ir pieci bērni Kristīne, Diāna, Eduards, Artūrs un Elizabete. Kad Artūrs auga, mājās ļoti daudz dziedājām. Vīrs spēlēja ģitāru, es – akordeonu un klavieres. Muzicēšanā un dziedāšanā iesaistījām arī bērnus,» atceras viņa.

    Ērika 15 gadus dzīvojusi Īrijā, bet jau pirms kāda laika atgriezusies Latvijā un mitinās Saldū kopā ar korgiju Romiju. «Ukraiņu žurnālisti bija uzzinājuši, ka uzreiz pēc kara sākuma esmu adoptējusi suņuku no Harkivas. Artūram Eirovīzijā par to pajautāja. Redz, arī Ukrainā Artūram ir daudz fanu,» nosaka Ērika.

    Plašāku mammas stāstu, un to, ko par brāli saka viņa lielā māsa Kristīne, lasiet jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā!

    • Dreģe: «Esmu no tiem, kas skries, kamēr kritīs.»
    • Dona mamma: «Tā man bija labākā dāvana!»
    • Helmuts Balderis-Sildedzis 71 gada vecumā atkal uz ledus
    • Kā sievas pirms pasaules čempionāta samīļoja hokejistus 
    • Laima Vaikule izklaidējas ar Itālijas ekspremjeru un latviešu miljonāru 
    • Vai Kristīne Belicka beidzot atradusi otro pusīti?
    • Kā bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis saimnieko laukos
    Privātā Dzīve nr20/2024

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē