• Nīderlande atklāj patieso iemeslu, kādēļ Jostu izmeta no Eirovīzijas fināla

    Eirovīzija
    Marta Kalniņa
    13. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Josts Kleins.
    Foto: Publicitātes foto
    Josts Kleins.
    Eirovīzijas finālā Malmē sestdienas vakarā tika liegts uzstāties vienam no konkursa favorītiem nīderlandietim Jostam Klainam. Izskanēja dažādas versijas. Nīderlande atklāj, kas patiesībā notika.

    Josts Kleins bija viens no galvenajiem pretendentiem uzvarai šā gada Eirovīzijā. Taču fināla dienā konkursa organizatori paziņoja, ka viņš ir diskvalificēts. Pa iemeslu tika minēta policijas izmeklēšana. Jostu vainoja vardarbībā pret sievieti no producentu vidus. Izskanēja arī versija, ka patiesais iemesls ir viņa saķeršanās ar Izraēlas delegāciju. Tagad Nīderlandes mediji paziņojuši, kas īsti notika aizkulisēs.

    Incidents esot bijis pēc otrā pusfināla, kurā uzstājās Josts. Pēc sava priekšnesuma viņš devies uz zaļo istabu. Pa ceļam viņš esot uzstājīgi lūdzis nefilmēt un nefotografēt viņu šajā brīdī. Taču operatore neesot uzklausījusi viņa lūgumu un turpinājusi filmēt nīderlandieti. Viņš nespējis savaldīt emocijas.

    «Par spīti stingrai norunai to nedarīt, Jostu filmēja brīdī, kad viņš nokāpa no skatuves un gāja uz zaļo istabu.

    Arī tajā brīdī Josts vairākkārt pateica, ka negrib, lai viņu filmē. Šo lūgumu neņēma vērā.

    Tāpēc viņš veica bīstamu kustību filmētāja virzienā,» raksta konkursa apskatnieks no Nīderlandes. Viņš norāda, ka Josts neesot pieskāries operatorei. Taču iesaistījās policija, un Nīderlandes delegācija centās vienoties ar EBU par konflikta risinājumu. Tas nenotika, un valsti izslēdza no šā gada konkursa.

    Nīderlande nav mierā ar notikušo, un visvairāk – ar EBU lēmumu. Viņi uzskata, ka Josta rīcība nebija tik bīstama, lai sodītu tik smagi. «Mēs uzskatām, ka sods ir ļoti liels un neatbilstošs. Mēs arī iestājamies par labām manierēm, lai nebūtu nekādu pārpratumu, taču uzskatām, ka diskvalifikācija nav piemērots sods par šādu incidentu.

    Esam ļoti vīlušies un sarūgtināti,» teikts Nīderlandes delegācijas preses pārstāvja ziņojumā. 

    Viņi neizslēdz iespēju, ka šī situācija apzināti tika saaisnāta tāpēc, ka Josts iestājies pret Izraēlas dalību konkursā un uzdevis neertus jautājumus Edenai Golanai.

    Dziesmu Europapa nīderlandietis veltīja saviem mirušajiem vecākiem, kurus zaudēja jau agrā bērnībā. Pusfināla dienā viņš publicēja sociālajos tīklos senu ģimenes bildi ar vārdiem: «Es ceru, ka jūs redzējāt mani mirdzam.» Diemžēl lielā mirdzēšana finālā Jostam izpalika…

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē