• Priecīgas ziņas cēsiniekiem: senioriem turpmāk būs braukšanas atlaides

    Ziņas senioriem
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai uzlabotu Cēsu novada senioru mobilitāti, apstiprināti jauni noteikumi, kas nosaka braukšanas atvieglojumu piešķiršanas kārtību Cēsu novadā. Braukšanas maksas atvieglojumiem varēs pieteikties no 1. maija.

    Jaunie noteikumi paredz atlaides 100% apmērā par diviem braucieniem kalendārajā mēnesī sabiedriskajā transportā pašvaldības norādītajos maršrutos, ko apkalpo ar pasažieru pārvadātāja AS CATA autobusiem. Lai saņemtu atvieglojumus, cilvēki no 75 gadu vecuma, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Cēsu novadā, varēs izmantot elektroniskās abonementa kartes, kas apliecina viņu tiesības saņemt piemēroto atlaidi.

    Lai pieteiktu pakalpojumu, jādodas uz Cēsu novada valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru vai apvienības pārvaldi, uzrādot derīgu personu apliecinošu dokumentu, jāiesniedz iesniegums par atvieglojumu piešķiršanu un elektroniskās abonementa kartes izsniegšanu.

    Informāciju par braukšanas maršrutu, iekāpšanas/izkāpšanas pieturas vietu nosaukumu un braucienu skaitu mēnesī centra darbinieki iesniegs pārvadātājam, kas izgatavos elektronisko abonementa karti, kas būs derīga divus gadus.

    Šo karti izsniegs bez maksas. Ja elektroniskā abonementa kartes izmantošana pārsniegs divus braucienus mēnesī, karte tiks bloķēta.

     

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa». 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē