- Salabo neapkurināmo siltumnīcu – ja tas nepieciešams, bet vēl nav izdarīts. Ja siltumnīca kārtībā, vari sēt agros dārzeņus: lapu salātus, redīsus, spinātus. Lai iegūtu labu agro ražu, svarīgs ir apgaismojums, substrāta un gaisa temperatūra, mitruma režīms.
- Apkurināmā siltumnīcā, ja vieta ļauj, agrai ražai vari sēt arī burkānus.
- Salāti ir aukstumizturīgi lapu dārzeņi. Ja vēlies sēt atklātā laukā, to sēklas dīgst jau 2–3 grādu temperatūrā, tomēr optimāla temperatūra to dīgšanai ir 12–15 grādu.
- Arī redīsi ir aukstumizturīgi, un tos atklātā laukā var sēt pat marta beigās, ja augsne ir atkususi 2–3 cm dziļumā. Neapkurināmās siltumnīcās redīsus sāk sēt marta sākumā. Redīsu sēklas dīgst jau 3–4 grādu temperatūrā, tomēr optimāla temperatūra to dīgšanai ir 15–20 grādu.Tā kā redīsi ir ātraudzīgi, nav vēlams lietot ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļus. Izvēlies slimību izturīgas šķirnes. Redīsi ir mitrumprasīgi, tādēļ vispiemērotākās ir irdenas, trūdvielām bagātas, mitras augsnes. Sausuma ietekmē veidojas ziedneši, kas novērojams, audzējot redīsus garajās dienās, proti, kad dienas garums sasniedz 16–18 stundas.
- Apkurināmā siltumnīcā audzē salātus dēstiem. Kastes ar tiem novieto maksimāli gaišākajā vietā, jo salāti ir gaismas prasīgi augi. Dēstu audzēšanai piemērotākās ir kasetes, jo tām ir drenāžas caurumi, kas izvada lieko ūdeni, kā arī ar tām var nodrošināt visiem augiem vienādus augšanas apstākļus, un galvenais – pārstādot netiek traumētas augu saknes.
- Apkurināmā siltumnīcā dēstiem sēj paprikas, tomātus, baklažānus, kāpostus, gurķus, garšaugus. Atkarībā no augu lieluma veic iepriekš sēto tomātu, papriku dēstu piķēšanu.
- Audzējot gurķus dēstiem, tos sēj traukos, kur tie augs visu dēstu laiku, jo gurķi slikti pacieš pārstādīšanu. Lai stādi izaugtu spēcīgi, ar labi attīstītu sakņu sistēmu, pievērs uzmanību, lai dēsti nav pārāk sabiezināti. Piemērotākā gaisa temperatūra dēstu audzēšanai ir 22–27 grādi.