• Kā pareizi uzglabāt zaļumus, augļus un dārzeņus, lai tie ilgāk būtu svaigi?

    Praktiski
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    11. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Šie padomi noderēs vasarā, īpaši ražas laikā, taču par tiem vērts atcerēties arī ziemā, kad pēc augļiem un dārzeņiem iesim uz veikalu, ne dārzu.
    • Lai pagarinātu zemeņu un citu trauslu ogu mūžu, tās glabā nosusinātas (un nemazgātas), ar papīra dvieli izklātā kārbiņā – neaizvākotas. Vēl viena laba metode – uzglabāt ogas neaizvākotā stikla burkā.
    • Ja salātlapas uzglabājot ir viegli savītušas, pēc izņemšanas no ledusskapja tās 10 minūtes paturi ledusūdenī – šādi tās ātri atgūs kraukšķīgumu un tvirtumu.
    • Sīpolus un ķiplokus neuzglabā ledusskapī – it īpaši līdzās citiem augļiem un dārzeņiem. Ideāli uzglabāšanas apstākļi būs tumša, vēsa, labi vēdināta vieta. Uzglabā neaizvākotus.
    • Tomātus neturi ledusskapī! 
    • Sparģeļus vislabāk uzglabāt stāvus, nelielā ūdens daudzumā.
    • Salātlapas, spinātus un garšaugus ieteicams uzglabāt ledusskapī, ietītus papīra dvielī – vislabāk ziplock noslēdzamajos plastmasas maisiņos. Papīra dvielis uzsūc lieko mitrumu.
    • Lai atbrīvotos no nevēlamajām baktērijām un vielām, kas paliek pēc augļu ķīmiskās apstrādes, ogas un augļus iesaka mazgāt ar etiķa un tīra ūdens maisījumu proporcijā 1:3.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē