5 padomi produktu saldēšanai
- Saldēšanai vislabāk izmantot kārbiņas vai maisiņus, kas paredzēti īpaši šim nolūkam – tos pazīsi pēc sniegpārsliņas attēla vai norādītās temperatūras uz iepakojuma.
- Pirms likt kaut ko saldētavā, svarīgi saprast, cik tad vienā reizē šo produktu būs vajadzīgs, lai nav jāizņem no saldētavas vairāk, nekā iespējams apēst.
- Vislabāk produktus saldējot likt plakaniski un centimetra biezumā – tad tie smuki sasals un nesalips vienā gabalā. Vari tos sasaldēt, teiksim, uz paplātes un, kad sasaluši, salikt pa kastītēm vai maisiņiem.
- Praktiskākas ir nevis apaļas, bet kantainas kastītes – tā var racionālāk izmantot saldētavas platību, saliekot blīvi citu pie citas.
- Etiķeti ieteicams likt kārbiņas iekšpusē, kur burtus neizplūdinās sarma un ledus kristāliņi. Un neaizmirsti uz zīmītes uzrakstīt arī gadu!
Atceries – ziemai sasaldēt var ne tikai ogas un dārzeņus, bet arī smalki sagrieztas dilles un pētersīļus!
Grilēta un saldēta paprika
- Papriku ziemai var sasaldēt, pirms tam to apgrilējot un iemarinējot, jo tad garša būs daudz labāka.
- Paprikai jānoņem miziņa – apcep cepeškrāsnī, ieliek celofāna maisiņā, aizsien galu ciet un mazliet patur, lai iztvaiko. Tad miziņa būs ļoti viegli noņemama.
- Šādu paprikas fileju var iemarinēt lečo marinādē vai vienkārši sajaukt kopā ar garšvielām (pētersīļiem, baziliku, oregano, balzametiķi), tad ielikt kastītē un sasaldēt.