Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • Kāpēc ir veselīgi ēst sarīvētus kāļus un rāceņus?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Elena Koromyslova/Shutterstock.com
    Lūk, mazs pamudinājums tiem, kas dažādu iemeslu dēļ uz kāļiem un rāceņiem raugās ar aizdomām.

    Vai zināji?

    • Zaļā pierīte kāļiem ir normāla pazīme – citreiz zaļa, citreiz violeta, tas atkarīgs no šķirnes. Tāda tā ir tāpēc, ka kāļiem raksturīgi augt daļēji ārā no zemes. Tas ir hlorofils, kas ir pilnīgi miermīlīgs un veselībai nekaitīgs, ja salīdzina ar solanīnu, kas ir indīgs un veidojas zaļos, gaismā uzglabātos kartupeļos.

    • Rāceņu garša ir maigāka, salīdzinot ar kāļiem. Bet abās saknēs ir sēra savienojumi, kas piešķir raksturīgo mazliet rūgteno garšu, – cilvēku veselībai šie savienojumi, glikozinolāti un tiocianāti, ir pat ļoti vēlami. Kad kāļus un rāceņus rīvē un griež (tas attiecas arī uz citiem kāpostaugiem!), šīs vielas pastiprināti izdalās, tāpēc noteikti vēlams ēst arī svaigā veidā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē