• 12 iemesli, kāpēc tev jāēd āboli!

    Padomi
    Vija Stepiņa-Baikova
    Vija Stepiņa-Baikova
    18. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Āboli ir jāēd! Izrādās, tie ir ne tikai garšīgi, bet arī noderīgi, jo bagāti dažādām uzturvielām, kas var būt labi palīgi veselības uzturēšanā. Tikai ielāgo: ēd, bet ar prātu! Jo ābolos ir arīdzan daudz cukura, bet cukura, kā zināms, labāk mazāk nekā vairāk.
    1. Bagāti ar uzturvielām: āboli ir labs vitamīnu (piemēram, C vitamīna) un minerālvielu (piemēram, kālija) avots, kas ir būtiski vispārējai veselībai.
    2. Augsts šķiedrvielu saturs: āboli satur daudz šķiedrvielu, kas veicina veselīgu gremošanu un palīdz novērst aizcietējumus.
    3. Sirds veselība: ābolos esošās šķiedrvielas var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni, tādējādi pazeminot sirds slimību risku.
    4. Palīdz regulēt svaru: ābolos esošās šķiedrvielas veicina sāta sajūtu, tādējādi palīdzot kontrolēt apetīti un regulēt svaru.
    5. Palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs: āboliem ir zems glikēmiskais indekss, un to šķiedrvielu saturs palīdz regulēt cukura līmeni asinīs, tāpēc tie ir labs risinājums cilvēkiem ar cukura diabētu.
    6. Bagāti ar antioksidantiem: ābolos ir daudz antioksidantu, piemēram, kvercetīns, kas palīdz aizsargāt organismu un smadzeņu šūnas no oksidatīvā stresa un iekaisuma, potenciāli samazinot neirodeģeneratīvo slimību, piemēram, Alcheimera slimības, risku.
    7. Veicina zarnu veselību: ābolos esošās šķiedrvielas baro labvēlīgās baktērijas zarnās, veicinot veselīgu mikrobiomu.
    8. Var samazināt vēža risku: daži pētījumi liecina, ka ābolos esošie antioksidanti un fitoķīmiskās vielas var palīdzēt samazināt noteiktu vēža veidu risku.
    9. Stiprina imūnsistēmu: C vitamīns un citi ābolos esošie antioksidanti stiprina imūnsistēmu, palīdzot organismam cīnīties ar infekcijām.
    10. Veicina kaulu veselību: āboli satur tādas barības vielas kā kālijs un K vitamīns, kas ir svarīgi, lai uzturētu stiprus un veselus kaulus.
    11. Veicina acu veselību: ābolos esošie antioksidanti, piemēram, C vitamīns un bēta karotīns, var palīdzēt aizsargāt acis no bojājumiem un samazināt kataraktas risku.
    12. Samazina 2. tipa cukura diabēta risku: ābolos esošās šķierdvielas un polifenoli var palīdzēt uzlabot jutību pret insulīnu, potenciāli samazinot 2. tipa diabēta risku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē