Garneles liek bļodā, pievieno pasifloras augļa mīkstumu, apviļā un atstāj iemarinēties. Sagriež parupjos gabaliņos tomātus, ripiņās paprikas, sakapā čili, sīpolu un ķiplokdaivu.
Kokospienu Vanesa gatavo no vesela, svaiga kokosrieksta. Viņa ņem lielo pavāra nazi un ar otru tā pusi īsiem, spēcīgiem sitieniem apdauza kokosriekstam visapkārt pa viduslīniju – cietā čaula nu ir noņemama, bet par plāno brūno kārtiņu Vanesa neraizējas, sakapājot balto mīkstumu gabaliņos. Tos liek blenderī, pielej kādu krūzi ūdens un samaļ. Tad izkāš caur sietu un iegūst kokospienu un izspaidas – tās Vanesa ārā nemet, bet parasti vēlāk iecep kūkā – līdzīgi kā, piemēram, rīvētus burkānus burkānkūkā.
Katlā apcep sakapātu sīpolu un ķiploku, tad pievieno sagrieztas paprikas ripiņas, tomātu gabaliņus, lauru lapas, maisot apcep. Tad liek klāt iemarinētās garneles – tās drīkst cept tikai īsu brīdi (ja pārcep, kļūst nebaudāmas). Pievieno arī kinzu, garšvielas (ja vēlas, var pievienot arī pesto) visu kopā nedaudz apcep. Tad pielej kokospienu un maisot ļauj visam vēl mazliet pasautēties.
Pasniedz kokosa čaulas pusītē ar rīsiem un saldo kartupeļu biezeni.
Projektu “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērija” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērijas” saturu atbild «Žurnāls Santa».
|