Ieraudzē jogurtu
Zupas gatavošana
- Māla bļodā ielej nepieciešamo jogurta daudzumu. Protams, var izmantot arī pirkto jogurtu.
- Nomizo svaigu gurķi un sarīvē. Pievieno jogurtam.
- Sīki sagriež marinētu gurķi, kabačus un patisonus, ber bļodā ar jogurtu. Pikantumam pielej arī nedaudz gurķu marinādes.
- Sīki sagriež visus zaļumus, ber bļodā un tās saturu labi samaisa.
- Uz pannas viegli apgrauzdē lazdu riekstus. Atdzesē, noberž miziņas, ber smalcinātājā, samaļ un ber bļodā ar jogurtu, dārzeņiem un zaļumiem.
- Kafijas dzirnaviņās samaļ linsēklas un pievieno zupai. Pagaršo un, ja nepieciešams, pieber sāli.
- Visas sastāvdaļas labi samaisa un ļauj, lai zupa vismaz pusstundu ievelkas.
- Pa to laiku nomizo kartupeļus. Pārgriež uz pusēm un ber katlā ar verdošu ūdeni.
- Garšai pieliek kaltētus diļļu ziedus, pāris mazu sīpoliņu un pieber šķipsniņu sāls. Vāra mīkstus un nokāš.
- Jogurta auksto zupu pārkaisa ar sīki sakapātām dillēm un pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem.