PADOMI un IETEIKUMI!
Šim ēdienam ir neierobežoti daudz variantu un vienmēr var iztikt ar tiem produktiem, kas ir mājās.
- Produktu proporcijas var brīvi variēt, paturot prātā vien to, ka dārzeņiem vajadzētu būt jūtamā pārsvarā un pēc iespējas dažādākiem. Tos, ko nevar saglabāt vai nopirkt svaigus, ņem sasaldētus. Rīsu vietā var piebērt griķus, putraimus, lēcas.
- Graudu produktus ber vismaz divās kārtās. Ēdiens ir sātīgs, ja vienā kārtā liek liesu gaļu (ieteicams sagriezt strēmelēs, lai ātrāk ir gatava). Ja garšo garneles, arī tās liek vienā kārtā. Gatavojot to visu vienā katlā, produktu uzturvērtība nezūd.
- Secība: pirmo liek gaļu un dārzeņus. Kamēr tie gatavojas, kārtām citu uz cita sagriež un liek tos produktus, kam vajadzīga mazāka termiskā apstrāde. Pabeidz ar zaļumiem, ļaujot tiem tvaikā tikai sasilt.
- Garšas dažādošanai un mitrināšanai (lai graudi var uzbriest) izmanto dažādas mērces un konservēto produktu marinādes vai pielej nedaudz ūdens.
- Sāli var aizstāt ar gaišo (Light) sojas mērci.
- Papildu taukvielas šādam ēdienam nav vajadzīgas.
- Porcija šāda ēdiena ir ļoti bagāta ar uzturvielām. Rodas sāta sajūta, bet pēc maltītes nav noguruma, jo organismam vienā katlā gatavotu ēdienu ir vieglāk pārstrādāt – tā komponenti ir savienojušies jau karsēšanas procesā.