Ābolus rūpīgi nomazgā, netīrītus sagriež četrās daļās un saber katlā, pārlej 2 litrus ūdens un katliņam uzliek vāku. Visu sautē 30 minūtes, līdz āboli izšķīduši. Caurdurī ieklāj 3 kārtās salocītu marli un ielej savārītos ābolus, atstāj uz nakti, lai notek sula. Nedrīkst masu maisīt vai spaidīt ar karoti, jo tad marmelāde nesanāks caurspīdīga, bet duļķaina.
Earl Grey tēju aplej ar 1 glāzi verdoša ūdens, atstāj ievilkties 3 minūtes, samaisa un nokāš. Iegūto ābolu sulu, tēju un citrona sulu ielej katliņā, pieber cukuru un uz nelielas uguns vāra apmēram 45 minūtes, līdz šķidrums sāk biezēt. Vārīšanās beigās var pievienot pāris pilienu mandeļu esences. Pilda iepriekš izkarsētās burciņās, aizvāko.
Šādi sagatavotu marmelādi var glabāt ledusskapī līdz 2 mēnešiem. Ja vēlas uzglabāt ziemai, burciņas liek pasterizēties 10 minūtes (250 ml burciņas).