Dārzeņus cepšanai ērtāk sagatavot jau mājās. Uz lielas dubultīgi pārlocītas folijas loksnes liek gabalos sagrieztus dārzeņus – kartupeļus, burkānus, cukīni, sīpolus, papriku un citus pēc patikas, pārkaisa sāli un piparus, rozmarīnu un timiānu, pievieno arī ķiploka daiviņas, pārlaista eļļu, ar rokām visu labi sajauc un cieši ietin folijā. Lai mazinātu dārzeņu ilgstošu saskari ar foliju, to var pārklāt ar cepampapīru un dārzeņus likt uz tā. Sainīti ierušina karstās ugunskura oglēs un pelnos, cep mīkstus – aptuveni 50 minūtes.
Ugunskura pelnos cepti dārzeņi
Uz oglēm
17. maijs, 2019
Komentēt
Sagatavojies piknikam jau laikus, lieliska, turklāt viegli pagatavajama recepte, kuras garša neatstās vienaldzīgu.