• Šokolādes siera kūka

    Deserti
    Sandija Šēnberga
    3. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šokolādes siera kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Šokolādes siera kūka
    Ja jau krist grēkā un baudīt kūku tad šo – samtaini krēmīgo, šokolādīgo, skaisto šokolādes siera kūku! Turklāt tā nav jācep!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • Pamatnei sablendē cepumus, samaisa ar kausēto sviestu un ar pirkstiem vai kartupeļu stampiņas palīdzību iespiež ar cepampapīru izklātas formas pamatnē. Noliek vēsumā.
    • Želatīnu uzbriedina un izkausē.
    • Šokolādes izkausē.
    • Krēmsieru saputo ar saldo krējumu un cukuru un pievieno izkausētu želatīnu.
    • Sadala uz pusēm. Pusei pievieno piena, pusei tumšo šokolādi.
    • Uz pamatnes klāj gaišāko masu, virsū tumšāko. Liek ledusskapī sastingt.
    • Jāuzmanās, lai krēmsiera un saldā krējuma masa nav pārāk auksta un šokolāde sastingst, pirms paspēj sajaukties, tādēļ drošāk krēmsieru ņemt istabas temperatūrā.
    • Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu saldo krējumu un kausētu šokolādi.
    • Ja kūku grezno ātrāk, saldajam krējumam pievieno želatīnu.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē