Rasols ar žāvētu gaļu
Rasols
Liene Bērziņa
27. februāris
Rasols ir viens no iecienītākajiem latviešu svētku un ikdienas ēdieniem, kam ir neskaitāmas variācijas – sākot no klasiskā rasola un beidzot ar vegānu rasolu. Lai gan daudzi iecienījuši rasolu ar desu vai rasolu ar vistas gaļu, šoreiz piedāvājam oriģinālu pagatavošanas veidu – dārzeņu rasolu ar žāvētu gaļu. Šāda recepte piešķir tradicionālajiem gaļas salātiem – rasolam, ko kļūdaini mēdz dēvēt arī par rosolu– īpašu dūmakainu garšu un padara to par lielisku alternatīvu ierastajām versijām, piemēram, rasolam ar siļķi vai rasolam bez desas. Ja vēlies izmēģināt ko jaunu un garšā bagātīgu, šis rasols ar īstu žāvētu gaļu būs lieliska izvēle!
Sastāvdaļas:
- 3 kartupeļi
- 3 burkāni
- 6 olas
- 350 g žāvētas gaļas
- 3 marinēti gurķi
- 1 sīpols
- 1 glāze saldētu svaigu zirnīšu
- 1 glāze majonēzes
- sāls un pipari pēc garšas
- 1/2 tējkarotes cukura
- Dilles pēc garšas