Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • Rasols

    Rasols ir tradicionāli iecienīti salāti, kam saknes steipjas 19. gadsimta Eiropas virtuvē un kas kļuvuši par neatņemamu svētku un ģimenes kopā sanākšanas ēdienu Latvijā. Klasiskais rasols parasti sastāv no vārītiem kartupeļiem, burkāniem, olām, marinētiem gurķiem un majonēzes, taču variācijas ir daudzveidīgas. Rasola recepte atšķiras atkarībā no garšas vēlmēm – daži dod priekšroku rasolam ar desu, citi izvēlas rasolu ar siļķi vai pat rasolu ar vistas gaļu, piešķirot ēdienam unikālu niansi. Vegānu rasols vai rasols bez gaļas ir lieliska alternatīva tiem, kas meklē vieglāku un augu valsts produktiem bagātāku versiju. Gaļas salāti rasols tiek gatavoti ar dažādu veidu gaļu, savukārt dārzeņu rasols izceļas ar svaigumu un vienkāršību. Neatkarīgi no sastāvdaļām rasols ir krēmīgs, sātīgs un piesātināts ar dažādu tekstūru un garšu kombinācijām.


    Kopā 15 ieraksti