- Lai atbrīvotos no nevēlamajām baktērijām un vielām, kas paliek pēc augļu ķīmiskās apstrādes, ogas un augļus iesaka mazgāt ar etiķa un tīra ūdens maisījumu proporcijā 1:3.
- Lai pagarinātu zemeņu un citu trauslu ogu mūžu, tās glabā nosusinātas (un nemazgātas), ar papīra dvieli izklātā kārbiņā – neaizvākotas. Vēl viena laba metode – uzglabāt ogas neaizvākotā stikla burkā.
- Salātlapas, spinātus un garšaugus ieteicams uzglabāt ledusskapī, ietītus papīra dvielī – vislabāk ziplock noslēdzamajos plastmasas maisiņos. Papīra dvielis uzsūc lieko mitrumu.
- Ja salātlapas uzglabājot ir viegli savītušas, pēc izņemšanas no ledusskapja tās 10 minūtes paturi ledusūdenī – šādi tās ātri atgūs kraukšķīgumu un tvirtumu.
- Sīpolus un ķiplokus neuzglabā ledusskapī – it īpaši līdzās citiem augļiem un dārzeņiem. Ideāli uzglabāšanas apstākļi būs tumša, vēsa, labi vēdināta vieta. Uzglabā neaizvākotus.
- Tomātus neturi ledusskapī!
- Sparģeļus vislabāk uzglabāt stāvus, nelielā ūdens daudzumā.