• Kā džentlmenim pagatavot Cēzara salātus mājas apstākļos

    Uzkodas un salāti
    Ivars Āboliņš
    10. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 / Reinis Hofmanis
    Ēdienu variācijas ir nebeidzamas, tomēr ir atsevišķas produktu kombinācijas, kuras ir izpelnījušās izteiktu patiku jau vairāku gadu garumā. Viens no šādiem ēdieniem, kuru bauda visā pasaulē, ir Cēzara salāti. Kā tos pagatavot mājas apstākļos? Konsultē šefpavārs Ivans Šmigarevs.

    Cēzara mērce

    2 olas dzeltenumi

    150 ml olīveļļas

    Sāls un pipari pēc garšas

    5 pilieni Worchester mērces

    3 pilieni Tobasco mērces

    1 ēdamkarote sinepju

    1 ķiploka daiviņa

    2 anšovi

    Salāti

    Romiešu salātu lapas

    Bekons

    Anšovi

    Baltmaize (vislabāk čabatas grauzdiņi)

    Parmesan siers

    Cēzara mērce

    Cāzara salātu vēsture

    Pagājušā gadsimta sākumā Amerikā itāļu imigrants Cēzars Kārdini sausā likuma dēļ bija spiests savu viesnīcu restorānu biznesu pārcelt uz Meksiku. 1924. gada 4. jūlijā viņa restorānā ieradās vairākas Holivudas zvaigznes, kuras gribēja svinēt Neatkarības dienu. Tika pasūtīts arī bagātīgs klāsts alkohola, taču uzkodu krājumi nebija bezizmēra.

    Steigā meklēdams risinājumu slavenību izsalkuma remdēšanai, viņš iedomājās uz ātru roku sajaukt kopā olīveļļu, maizi, olas, ķiplokus, sieru, citronu, Vusteras mērci un salātu lapas, to visu nosaucot par Cēzara salātiem. Viesiem šis ēdiens ļoti gāja pie sirds, tas ātri kļuva populārs, un tagad pasaulē Cēzara salātiem ir neskaitāmi daudz variāciju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē