Cēzara mērce
2 olas dzeltenumi
150 ml olīveļļas
Sāls un pipari pēc garšas
5 pilieni Worchester mērces
3 pilieni Tobasco mērces
1 ēdamkarote sinepju
1 ķiploka daiviņa
2 anšovi
Salāti
Romiešu salātu lapas
Bekons
Anšovi
Baltmaize (vislabāk čabatas grauzdiņi)
Parmesan siers
Cēzara mērce
Cāzara salātu vēsture
Pagājušā gadsimta sākumā Amerikā itāļu imigrants Cēzars Kārdini sausā likuma dēļ bija spiests savu viesnīcu restorānu biznesu pārcelt uz Meksiku. 1924. gada 4. jūlijā viņa restorānā ieradās vairākas Holivudas zvaigznes, kuras gribēja svinēt Neatkarības dienu. Tika pasūtīts arī bagātīgs klāsts alkohola, taču uzkodu krājumi nebija bezizmēra.
Steigā meklēdams risinājumu slavenību izsalkuma remdēšanai, viņš iedomājās uz ātru roku sajaukt kopā olīveļļu, maizi, olas, ķiplokus, sieru, citronu, Vusteras mērci un salātu lapas, to visu nosaucot par Cēzara salātiem. Viesiem šis ēdiens ļoti gāja pie sirds, tas ātri kļuva populārs, un tagad pasaulē Cēzara salātiem ir neskaitāmi daudz variāciju.