• Griķu salāti ar ceptiem dārzeņiem

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    28. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Griķu salāti** ar ceptiem dārzeņiem
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Griķu salāti** ar ceptiem dārzeņiem
    Veselīgi, koši un gardi salāti ar sulīgajiem rudens dārzeņiem. Šos salātus var droši celt arī svētku galdā kā izcilu piedevu pamatēdienam – vienaldzīgo nebūs!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    1 vērtējums
    5/5

     

    • Griķus vāra sālsūdenī al dente (15 minūtes), nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni, notecina, ļauj apžūt.
    • Baklažānu un cukīni sagriež pabiezās šķēlēs, paprikas pārgriež uz pusēm, iztīra, liek klāt sēnes, visu pārlaista ar eļļu, apviļā un izklāj cepampannā uz cepampapīra.
    • Pārkaisa sāli, citronpiparus, pārslaka saldo čili mērci, liek krāsnī, 220 grādu temperatūrā cep, līdz dārzeņi un sēnes apbrūnē.
    • Tad apgriež uz otru pusi, apcep arī to un no pannas noņem, padzesē.
    • Liek pie vārītajiem griķiem, pārlaista dažas ēdamkarotes eļļas, pāris ēdamkarotes čili mērces un citrona sulas, visu sajauc, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē