- Griķus vāra sālsūdenī al dente (15 minūtes), nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni, notecina, ļauj apžūt.
- Baklažānu un cukīni sagriež pabiezās šķēlēs, paprikas pārgriež uz pusēm, iztīra, liek klāt sēnes, visu pārlaista ar eļļu, apviļā un izklāj cepampannā uz cepampapīra.
- Pārkaisa sāli, citronpiparus, pārslaka saldo čili mērci, liek krāsnī, 220 grādu temperatūrā cep, līdz dārzeņi un sēnes apbrūnē.
- Tad apgriež uz otru pusi, apcep arī to un no pannas noņem, padzesē.
- Liek pie vārītajiem griķiem, pārlaista dažas ēdamkarotes eļļas, pāris ēdamkarotes čili mērces un citrona sulas, visu sajauc, pēc garšas pievieno sāli un piparus.