Sīpolu sasmalcina, pārlej 2/3 glāzes ūdens, pievieno visas marinādei paredzētās garšvielas, sāli un cukuru pēc garšas, pielej etiķi un uz lēnas uguns vāra apmēram 5 minūtes – līdz sīpoli kļūst it kā caurspīdīgi. Atdzesē, izņem no marinādes krustnagliņas un laurlapu.
Bieti sagriež kubiciņos, siļķes fileju – gabaliņos.
Atdzesēto marinādi ar sīpoliem pārlej siļķes gabaliņiem un bietēm. Līdz nākamajai dienai atstāj iemarinēties.
Papriku krāsnī vai uz grila apgrozot apcep mīkstu, nomizo, sagriež strēmelēs. Gurķi sagriež mazos gabaliņos. Izņem no marinādes sīpolus, siļķi un bietes, pievieno paprikas strēmeles.
Pannā uzkarsē eļļu ar tomātu pastu, pielej tik daudz ūdens, lai masa būtu tomātu mērces biezumā. Pēc garšas pievieno sāli, cukuru un etiķi, pārkaisa čili. Atdzesē.
Mērci pārlej marinētajiem produktiem un iecilā tajos. Uz dažām stundām noliek aukstumā, lai ievelkas.