Pagatavo želejas. Pēc patikas izvēlas krāsainas augļu, ogu vai dārzeņu sulas, koncentrētām vai atšķaidītām sulām pēc garšas pievieno cukuru un uzbriedinātu, izkausētu želatīnu, uz 1 glāzi šķidruma ņemot 2 tējkarotes želatīna. Šķidrumu lej lēzenos trauciņos, ledusskapī sastindzina.
Tad ar asu nazi želeju sagriež kubiņos.
Ņem 18 cm diametru tortes veidni ar noņemamu malu, dibenu izklāj ar cepampapīru. Cepumus sasmalcina, saberž ar mīkstu sviestu, iemaisa olu. Ar masu, to piespiežot, izklāj veidnes dibenu un apmali. Uz mīklas klāj cepampapīru un pieber ar slogu – pupām, zirņiem vai ko tamlīdzīgu. 180 grādos cep 15 minūtes, tad papīru ar slogu izņem un pamatni cep vēl 10–15 minūtes.
Pildījumam krēmsieru sajauc ar iebiezināto pienu un vaniļas cukuru, iemaisa uzbriedinātu un sildot izšķīdinātu želatīnu, pieber un iecilā pusi sagatavoto dažādu krāsu želejas kubiņu.
Pildījumu lej ceptajā pamatnē veidnē un ledusskapī sastindzina.
Sastingušu kūku no veidnes izņem, noņem pamatnes papīru, kūku liek šķīvī un izgrezno ar pārpalikušajiem želejas kubiņiem.
Greznojumu var papildināt ar piparmētras lapiņām. Kūku ar sasildītu nazi griež gabalos.
!!! Pašgatavotas krāsainās želejas būs veselīgākas par veikalā pirktajām, sarkanā krāsa – zemeņu, aveņu, dzērveņu, biešu sula. Bordo krāsa – upeņu, ķiršu sula. Zaļā krāsa – spinātu sula. Dzeltenā krāsa – smiltsērkšķu, apelsīnu, burkānu sula.