- Baklažāna šķēles pārkaisa ar sāli, pēc 30–40 minūtēm noskalo, nosusina, kopā ar cukini un ķirbja šķēlēm izklāj cepampannā uz ieklāta cepampapīra, pārslaka eļļu, liek krāsnī 200 grādu temperatūrā cep, līdz viegli apbrūnē.
- Bešamelmērcei katliņā 1 ēdamkarotē eļļas cep puravu un ķiplokus mīkstus. Liek klāt ziedkāpostu un riekstus, pārlej buljonu, ja vajag, vairāk, lai dārzeņi pārsegti, uzvāra, lēni sautē mīkstus, apmēram 20 minūtes, padzesētus sablendē.
- Tomātu mērcei eļļā cep maisot sīpolu un ķiplokus mīkstus. Pievieno konservētos tomātus, baziliku, uzvāra un lēni sautē, līdz mērce sabiezē, apmēram 15 minūtes, pēc garšas iemaisa sāli, cukuru, piparus.
- Ar taukvielu izsmērēta cepamtrauka dibenā ieklāj tomātu mērci, to pārklāj ar lazanjas plāksnēm. Virsū klāj ziedkāpostu mērci un pārklāj ar ceptajām baklažāna, cukini, ķirbja šķēlēm. Tad atkal klāj tomātu mērci un visu atkārto, līdz plāksnes, dārzeņi un mērces ir izlietoti. Nobeidz ar ziedkāpostu bešamelmērci, ko pārklāj ar dārzeņu šķēlēm, pārkaisa rīvēto tofu vai sieru, pārkaisa sāli, piparus.
- Cep 200 grādu temperatūrā 30 minūtes. Grezno ar bazilika lapiņām.
Dārzeņu lazanja
Pamatēdieni
17. oktobris, 2020
Komentēt
Vegāniska lazanja: garšīgs veids, kā nosvinēt rudeni! Šai lazanjai zīdainumu piešķir baklažāna šķēles, savukārt bešamela mērce pagatavota no ziedkāposta un Indijas riekstiem un nebūt neatpaliek krēmīgumā!