1. Gatavo mīklu. Lielā, platā bļodā vai uz gludas, tīras virsmas ber miltus, pievieno cukuru, sāli un ar dakšiņu samaisa.
2. Auksto sviestu uz dēlīša sagriež apmēram 2–3 cm lielos gabaliņos un liek miltos. Tur sviesta gabaliņus ar dūri saplacina – katru gabaliņu, lai tas ir plakans un apņemts ar miltiem. Tad ar delnu sāk tos miltos mīcīt un pievieno ledusauksto ūdeni. Samīca tik daudz, lai mīkla viendabīgi sāk turēties kopā. To nevajag mīcīt pārmērīgi.
3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Var pagatavot agrāk, vai pat iepriekšējā dienā.
4. Gatavo pildījumu. Ābolus nomizo, izņem serdi un tos sagriež apmēram 1 cm biezās daiviņās. Liek bļodā un pārlej kausētu sviestu, apmaisa, pārber cukuru, šķipsniņu sāls, kanēli, vaniļas pastu vai cukuru, samaisa.
5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
6. Uz virsmas liek cepampannas lielumam atbilstošu cepampapīru, pārkaisa ar miltiem un uz tā ar pirkstiem saplacina mīklu. Tad ņem mīklas rullīti un no vidus uz malām izveltnē mīklu apļa vai ovāla formā. Mīklai jābūt apmēram 5 mm biezai, nav jāizveltnē pārāk plāna. Uz mīklas uzber ēdamkaroti parasto vai kukurūzas miltu un izlīdzina.
7. Uz mīklas vidū liek ābolu šķēlītes, apmēram 5–6 cm no mīklas malām. Pa perimetru ieslīpi aplītī var kārtot skaistākās un vidū sabērt pārējās.
8. Mīklas malas uzloka uz augšu, faltītes nedaudz piespiežot, lai tās turas kopā un cepot neatveras.
9. Mīklas malas apsmērē ar sakultu olu, kurai pieliets mazliet ūdens, viegli pārkaisa ar gaiši brūno cukuru.
10. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40–45 minūtes. Gaiši zeltainai ir jābūt ne tikai pīrāga augšai, bet arī apakšiņai.
11. Izņem no cepeškrāsns un ļauj savilkties apmēram 15 minūtes. Ja vēlas, vēl siltu pārsmērē ar kādu džemu vai želeju. Ja džems ir biezs, vispirms katliņā var pasildīt.
* Mīklu var pagatavot iepriekš – pat iepriekšējā dienā. Ja mīklu patur ledusskapī ilgāk par 30 minūtēm, tā būs pat labāka, nogatavināta, mazāk būs jūtama miltu garša.
* Pildījumam der arī nektarīni, persiki, mellenes, upenes, plūmes. Sāļajiem – sēnes utt.
* Ja pīrāga pārsmērēšanai negribas tērēt olu, to var pārsmērēt ar eļļu.