Krila eļļu gatavo no krila – maziem, sarkanīgiem vēžveidīgajiem, kuri ir galvenā vaļu un citu okeāna iemītnieku barība. Tāpat kā zivju eļļa, arī krila eļļa satur daudz omega 3 neaizstājamās polinepiesātinātās taukskābes, kuras, kā, iespējams, zināt, uzturā ir nozīmīgas dažādu slimību profilaksē un ārstēšanā. Tās mazina koronārās sirds slimības un pēkšņas nāves risku, kā arī var palīdzēt sirds ritma traucējumu novēršanai, asins lipīdu sastāva koriģēšanai (ja paaugstināts holesterīns), pret iekaisumiem, trombu veidošanos, premenstruālā sindroma atvieglošanai, nervu sistēmas stiprināšanai, veselīgai gaidāmā bērna smadzeņu attīstībai grūtniecības laikā, nagu un matu stiprināšanai un vēl daudzos citos gadījumos. Vēl krila eļļā ir antioksidants astaksantīns, kas pasargā dažādas organisma šūnas (asinsvadu, nervu un citas) no bojājumiem jeb oksidēšanās.
Krila eļļa ir daudz mazāk pētīta nekā zivju eļļa, un iegūtie dati nav viennozīmīgi. Daudzi pētnieki cenšas pierādīt, ka krila eļļa ir labāka par zivju eļļu, jo to organisms varot labāk izmantot, tomēr pagaidām veiktajos pētījumos secinājumi ir atšķirīgi: vieni šo krila eļļas pārākumu apstiprina, citi pierāda, ka krila un zivju eļļas ir vienlīdz labas. Lielākā daļa pētījumu veikti ar dzīvniekiem. Tas ir tā saucamais pirmais pierādījumu ķēdes posms un vēl neapstiprina vielas efektivitāti.
Pētījumi ar cilvēkiem vēl turpinās, un pašlaik ir zināms, ka krila eļļas lietošana 3 mēnešus pēc kārtas ir droša.
Lietojot krila eļļu, jāņem vērā, ka, tāpat kā zivju eļļas gadījumā, arī krila eļļas lietošanai var būt blakus efekti, kas saistīti ar gremošanas trakta problēmām, piemēram, vēdera pūšanās, slikta dūša, caureja vai aizcietējumi. Pastāv arī asiņošanas risks, ja eļļu lieto kopā ar līdzekļiem, kas šķidrina asinis. Krila eļļu nedrīkst lietot cilvēki, kuri ir alerģiski pret vēžveidīgajiem.
Krila eļļas iespējamā priekšrocība ir tā, ka krils dzīvo tīros dziļūdeņos, savukārt zivju eļļu var iegūt no dažādām zivīm, kuras dzīvojušas dažādos ūdeņos. Bieži zivju eļļa tiek iegūta no aknām, kas ir orgāns, kurā uzkrājas toksīni. Uztura bagātinātajiem vajadzētu būt attīrītiem no kaitīgām vielām, tomēr šī informācija patērētājam nav pieejama.
Jums un citām lasītājām es tomēr gribētu atgādināt, ka krila vai zivju eļļa nav vienīgā iespēja uzņemt vajadzīgo daudzumu omega 3 taukskābes. Pietiek, piemēram, divas vai trīs reizes nedēļā ēst zivis, turklāt lai vismaz divreiz tās būtu treknās zivis – lasis, sardīnes, tuncis, forele un citas.