• Vai importētās zemenes nav pilnas ar ķīmiju?

    Uzturs
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pavasara vēstneši ir ne tikai putnu čivināšana un aizvien vairāk saulainu dienu, bet arī skaistās, lielās, sulīgās zemenes, kas mūs kārdina tirgū un veikalu plauktos.

    Vai šīs zemenes, kas lielākoties tiek vestas no Grieķijas, vispār ir veselīgas un vai tās nav pilnas ar ķīmiju?

    Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) mierina visus zemeņu mīļus, ka ogas ir droši lietot uzturā. PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova uzsver, ka katrā Eiropas Savienības dalībvalstī ir kompetentās iestādes, kuru pienākums ir kontrolēt, kā zemenes tiek audzētas, kā tās tiek novāktas, kā uzglabātas, transportētas un realizētas.

    Realizācijas laikā ir jābūt norādītai izcelsmes valstij, līdz ar to jebkuram patērētājam, kas vēlas iegādāties zemenes, ir tiesības zināt, kurā valstī tās augušas. Tāpat, PVD katru gadu pārbauda gan importa, gan vietējas zemenes.

    Viens produkta paraugs tiek pārbaudīts uz vairāk kā 150 pesticīdu atliekvielām, un pēdējos gados zemenēs šīs atliekvielas nav konstatētas.

    “Grieķijā siltā laika sezona sākas ātrāk, līdz ar to arī raža tiek novākta agrāk. Bez tam ir iespēja zemenes audzēt arī siltumnīcās, taču garša atšķirsies, vai zemenes augušas gruntī vai siltumnīcā. Protams, ka visos laikos mūsu pašu vietējās zemenes ir visgaršīgākās, īpaši, kad ir siltā, karstā laika sezona pie mums Latvijā,” raidījumam Pārtikas revidents piebilst PVD pārstāve.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē