*Vairāk nekā 70% Latvijas iedzīvotāju ar uzturu apēd pārāk lielu sāls daudzumu, savukārt 71% nepietiekami uzņem jodu.
*Lai gan mēs zinām par sāls kaitīgo ietekmi uz veselību, tomēr tā apēstais daudzums vairāk nekā divas reizes pārsniedz Pasaules Veselības organizācijas rekomendētos 5 gramus dienā. Latvijā sievietes uzņem vidēji 8,9 gramus, bet vīrieši – 12,8 gramus sāls dienā.
*71% pētījuma dalībnieku nepievērš uzmanību sāls daudzumam produkta marķējumā.
*Galvenokārt mēs sāli apēdam ar dažādu garšvielu maisījumiem, mērcēm, arī ar maizi, desām, cīsiņiem un kūpinājumiem.
*Ēdiena gatavošanā sāli vienmēr izmanto vairāk nekā puse pētījuma dalībnieku.
*No uztura dienasgrāmatām iegūtie dati liecina, ka galvenie joda avoti Latvijas iedzīvotājiem ir piena produkti, ūdens, zivis un jūras produkti.