Kā ēst zivi?
Ir ļoti daudz veidu, kā pārtikā uzņemt zivi!
- Konservētu. Kādu reizi jau var, nereti tajā ir mazāk sāls nekā mazsālītā lasī. Tikai, ja uz kārbiņas nav norādīts, kādā eļļā zivs konservēta, labāk neriskē. Prātīgāk būtu izvēlēties konservētu savā sulā.
- Lašu galvu zupa. Olbaltumvielu tajā necik nebūs, tauku nebūs, tikai zivs garša vien. Veselībai – neitrāla.
- Ceptu cepeškrāsnī uz cepampapīra vai cepšanai piemērotā traukā. Tāda zivs būs daudz veselīgāka, nekā cepta uz pannas lielā eļļas daudzumā vai mīklas panējumā. Turklāt, cepot uz ne tik labas pannas, jāuzmanās, lai zivi nepiededzinātu.
- Grilētu. Ne bieži, un ar noteikumu, ka nepiedeg un netiek grilēta folijā.
- Sautētu, tvaicētu, marinētu. Veselībai labi gatavošanas veidi. Vien nepārspīlē ar sāls daudzumu!