• Parīzietes šiks latviešu gaumē. Grima māksliniece Dita Grauda atklāj sava stila odziņas

    Skaistums un mode
    Ieva Jātniece
    Agija Vismane
    13. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: no personīgā arhīva
    Raidījuma Māmiņu klubs vadītāja un Lancome grima māksliniece Baltijas valstīs Dita Grauda apģērbu mēdz izvēlēties dažādās noskaņās, bet stilistiski vienojošās līnijas vienmēr ir sievišķība, elegance un askētisms. Nepārspīlēt ar detaļām – tāds ir Ditas ģērbšanās stila moto.

    Forši ir atbalstīt vietējos zīmolus. No latviešu zīmoliem ļoti novērtēju Pixie – ilgtspējīgs, klasisks, tīrām līnijām. Valkāju Pixie radīto žaketi. Man patīk arī Amoralle sievišķīgās, brīvās, garās kleitas un For lovers and trees gaisīgie adījumi. No plaša patēriņa zīmoliem visbiežāk izvēlos Cos, &Other Stories, Zara, Mango, Lindex, Massimo Dutti. Tajos iegādājos pamatlietas – džinsus, auduma bikses, kreklus un T kreklus.

    Atbilstoši noskaņojumam

    Mans stils mainās ik dienu! No rīta pamostoties, sev jautāju: kas es šodien vēlos būt – kāds apģērbs atbilst manam noskaņojumam? Ikdienā man tuvs ir tā saucamais parīzietes stils –

    izvēlos vienkāršas lietas, kas interesantas kļūst savstarpējās kombinācijās.

    Ir dienas, kad vēlos izskatīties roķīgāk, un tad velku, piemēram, sievišķīgu kleitu kopā ar ādas jaku un robustiem, masīviem zābakiem. Ja gribas baudīt mierīgu noskaņu, izvēlos brīvi krītošus kreklus, platas bikses, tunikas. Man tuvs ir bohēmiskais stils – bieži valkāju garas, brīvas, plandošas kleitas, īpaši jau brīvdienās. Taču, lai kādu stilu izvēlos, apģērbā vienojošais ir klasisks piegriezums un askētisms.

    Es nepērku lietas, kas ir aktuālas šobrīd, bet jau nākamajā sezonā šķitīs vecmodīgas.

    Ja tev patīk Ditas stils, iedvesmojies!

    Dabas piešķirtās krāsas

    Cilvēkam vislabāk piestāv tās krāsas, kas piešķirtas no dabas, – tās redzam savā ādas, matu, acu, lūpu dabīgajā tonī. Tāda ir arī mana apģērba krāsu palete: melns, balts, brūns, zili pelēks, bordo sarkans. Pēc krāsām sakārtots ir arī mans skapis – vienuviet stāv visas melnās, tad baltās, zilās, brūnās un bordo lietas.

    Džinsi – 59,99 €, lindex.com
    Džinsi – 59,99 €, lindex.com
    Žakete MSCH Copenhagen – 59,98 €, boozt.com/lv
    Žakete MSCH Copenhagen – 59,98 €, boozt.com/lv
    Blūze – 99 €, stories.com
    Blūze – 99 €, stories.com

    Bez aksesuāriem

    Tā kā mans akcents parasti ir grims, nenēsāju aksesuārus – man nav ne šallītes, ne īpašu somiņu, ne jostiņu un arī rotas nevalkāju. Man patīk, ka tēls ir tīrs, bez liekām detaļām.

    Par apaviem – man svarīgi, lai tie būtu ērti un nespēlētu galveno lomu. Novērtēju zīmola Adidas Samba botas, klasiskas laiviņas ar mazu papēdīti vai vienkāršas sandales.

    Adidas Samba – 130 €, boozt.com/lv
    Adidas Samba – 130 €, boozt.com/lv
    Sandales – 99 €, stories.com
    Sandales – 99 €, stories.com

     

    Bāzes garderobei ir jābūt!

    Esmu devusies iepirkties kopā ar stilistiem, jo man ir svarīgi izveidot bāzes garderobi. Stilisti ir parādījuši, kā veidot vairākus komplektus, iegādājoties vien dažas lietas: kvalitatīvu T kreklu, kreklu, žaketi, bikses, svārkus un kleitu. Vienīgais izņēmums ir bohēmiskā stila kleitas, kas strādā pašas par sevi. Visbiežāk tās sev un citiem šuju pati – esmu radījusi zīmolu Beawomanwearadress.

    Žakete – 129 €, karenmillen.com
    Žakete – 129 €, karenmillen.com
    Kleita – 49,99 €, shop.mango.com
    Kleita – 49,99 €, shop.mango.com

     

    Smilšu pulksteņa siluets

    Man ir svarīgi izskatīties sievišķīgi. Izvēloties apģērbu, raugos, lai tā siluets veidotu smilšu pulksteņa formu: A silueta svārki, žaketes ar sašaurinātu vidukļa līniju, gurnu līniju akcentējošas bikses ar nedaudz paplatinātiem galiem. Un arī tad, ja apģērbs ir puiciskāks, sievišķību izceļu ar grimu un matu sakārtojumu.

    Kimono un bikses – 99,95 € un 99,95€, massimodutti.com
    Kimono un bikses – 99,95 € un 99,95€, massimodutti.com

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē