• «Nemēģinu izskatīties jaunāka!» Jurkāna sievas Lindas Apses elegantais stils

    Stils un mode
    Ieva Jātniece
    Agija Vismane
    4. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto – no publicitātes materiāliem un izdevniecības Žurnāls Santa un personiskā arhīva (Sintija Sproģe)
    Foto – no publicitātes materiāliem un izdevniecības Žurnāls Santa un personiskā arhīva (Sintija Sproģe)
    Filoloģijas zinātņu doktores, rakstnieces Lindas Apses stilu var raksturot divos vārdos – līdzsvars un mērenība. Lindai svarīgākais, lai viss, kas ir garderobē, atbilstu viņas personībai un dzīvesveidam. Lūk, kādus principus, veidojot garderobi, viņa ievēro!

    Pamatlietas pērku veikalos H&M un Zara, piemēram, labu T kreklu vai lina kreklu tajos var iegādāties arī par mazām naudiņām. Tomēr pēdējos gados reti apģērbu pērku veikalos. Kokvilnas un lina vasaras kleitas, blūzes šuju sev pati (siluetus un detaļas noskatos dārgo zīmolu veikalos un modes skatēs, audumus pērku veikalā Buklē), bet pārējo apģērbu man uzšuj šuvējas un dizaineres – es vēlos atbalstīt Latvijas dizainu un rokdarbnieces. Mums katram taču ir izvēle – atbalstīt daudzmiljardu itāļu modes industriju vai savus latviešu dizainerus.

    Apavi man ir cenā un stilā dažādi: no Converse kediņām,
    The North Face sportiskām iešļūcenēm līdz Manolo Blahnik un Gucci laiviņām. Esmu uzticīga dažiem zīmoliem, kuru izmēri man der kā uzlieti.

    Izvēloties somiņas, man labāk par ādu patīk tekstils, jo tas saskan ar manu veģetāro pasaules uzskatu. Novērtēju Tumi sintētiskā auduma somas – tās, kuras ir tik izturīgas, ka nevar nonēsāt.

    Atrast līdzsvaru

    Gaume, manuprāt, ir spēja just līdzsvaru starp pārāk lēts un nejēdzīgi dārgs, starp garlaicīgs un vulgārs, starp pārlieku romantisks un vīrišķīgi robusts. Man patīk kombinēt nedārgus un vienkāršus apģērbus ar kādu nedaudz dārgāku lietu, piemēram, kokvilnas T kreklu ar buktētām, oderētām lina vai smalkvilnas biksēm. Šāds tēls ļauj man justies brīvi un nepārspīlēti šiki. Vēl man ļoti svarīgi ir, lai koptēls izskatītos kopts, tāpēc apģērbam vienmēr jābūt tīram un izgludinātam. Ik dienu izmantoju tvaika gludekli, ar kuru katru vakaru iztvaicēju visus tajā dienā nēsātos apģērba gabalus, arī mēteli. 

    Neparasti toņi un melns

    Man patīk pieklusinātas krāsas piesātinātos, neparastos toņos – pelēcīgi olīvzaļš, dūmakaini brūns, ļoti tumši zils, ziloņkaula balts, arī spilgti balts, samtaini rozā, saulaini oranžs. Un, protams, melnā – manuprāt, tā ir krāsa, kas nomierina, sakārto domas un izceļ personību. Un izcili izskatās vasarā, kontrastējot ar krāsu buķeti dabā.

    Kaut kas no puķu bērna

    Apģērbu izvēlos pēc noskaņojuma un darba specifikas. Kad lasu lekcijas, velku bikses un kreklu ar uzrotītām piedurknēm, izvēlos neuzkrītošus aksesuārus, lai nenovērstu klausītāju uzmanību. Kad strādāju mājās, parasti esmu sporta apģērbā, jo nemitīgi pārvietojos starp rakstāmgaldu un jogas paklājiņu, lai izstaipītos un atslābinātu saspringtos muskuļus. Vēl man patīk garas puķainas kleitas. Kombinēju tās ar kedām vai baikeru zābaciņiem. Ja būtu piedzimusi kādus divdesmit gadus agrāk, droši vien būtu puķu bērns.

    Nesekoju dārgo rokassomiņu kultam

    Lai gan savulaik pati esmu iegādājusies dažas dārgas somiņas, tagad domāju, ka somai jābūt vienkārši kvalitatīvai ar kādu stila odziņu – interesantu aizdari, oderi. Superdārgās somiņas bieži vien liecina par vēlmi izrādīties.

    Tūlīt un tagad

     Nekad neiegādājos apģērbu, kuru nenēsāšu tūlīt un tagad. Mans skapis nav noliktava. Man, piemēram, ir tikai viens balts T krekls, un jaunu pirkšu, kad tas būs nonēsāts. Ja kādu apģērbu neesmu uzvilkusi vairāk kā gadu, atdodu to kādam, kurš to priecīgi uzvilks šodien pat. Tāpat vasaras beigās neiegādājos apģērbu nākamajai vasarai, jo nezinu, kāds būs mans noskaņojums un izjūtas pēc gada.

    Nemēģināt izskatīties jaunākai

    Es uzskatu – esmu tik veca, cik esmu, un kaut ko tēlot ir muļķīgi. Neesmu redzējusi sievieti pēc 50, kurai piestāvētu īsi svārki, – tie izskatās pēc izmisuma. Tāpat neatbalstu injekcijas, kas seju padara uzblīdušu un laupa personību raksturojošo mīmiku. Esmu nolēmusi novecot dabiski – veselīgi ēdot, daudz vingrojot un strādājot jēgpilnu darbu.

    Ja tev patīk Lindas stils, iedvesmojies!

    53 € adolfodominguez.com
    53 € adolfodominguez.com
    Bruuns Bazaar – 199,95 € zalando.lv
    Bruuns Bazaar – 199,95 € zalando.lv
    39,95 € massimodutti.com
    39,95 € massimodutti.com
    Kaffe – 49,47 € zalando.lv
    Kaffe – 49,47 € zalando.lv
    196 € adolfodominguez.com
    196 € adolfodominguez.com
    Lauren Ralph Lauren – 159 € yoox.com
    Lauren Ralph Lauren – 159 € yoox.com
    46 € adolfodominguez.com
    46 € adolfodominguez.com
    Apzeltīti auskari Casablanca – 95 € farfech.com
    Apzeltīti auskari Casablanca – 95 € farfech.com
    L37 – 49 € zalando.lv
    L37 – 49 € zalando.lv
    140 € adolfodominguez.com
    140 € adolfodominguez.com

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē