• Krūšu palielināšana vairs nav pirmajā vietā. Plastikas ķirurģe Rodke atklāj pieprasītāko operāciju

    Plastiskā operācija
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Plastikas ķirurģe un klīnikas «Aesthetica» īpašniece Evija Rodke nupat atgriezusies no lielākā estētiskās plastiskās ķirurģijas vispasaules kongresa Kartagenā, Kolumbijā, kur tika atskaņotas jaunākās tendences estētiskajā ķirurģijā. Daži atklājumi pārsteidza.

    Kongresā tika noskaidrots, ka šobrīd visā pasaulē galvenā modes tendence ir dabiskums. Cilvēki šodien vēlas izskatīties kopti, starojoši un jaunāki, bet bez acīmredzamiem mākslīguma elementiem un pārspīlējumiem.

    «To apliecina arī statistika – pasaule pārsvarā pāriet uz mazākiem krūšu implantiem,

    šobrīd ir ļoti izteikts downsizing vilnis.

    Turklāt 2023. gadā pirmo reizi vēsturē liposakcija (tauku atsūkšana) ir kļuvusi par populārāko operāciju pasaulē, apsteidzot krūšu implantus,» atklāj Rodke.

    Tauki, kas tiek iegūti atsūkšanas operācijās, «ir pašu pacientu zelts», jo tos bieži vien izmanto, lai veiksmīgi koriģētu seju un ķermeni, tādējādi atgriežot tvirtumu.

    Protams, arī mākslīgais intelekts jau ir ienācis plastiskajā ķirurģijā – speciālas lietotnes nolasa cilvēka vaibstus un ķermeni, un pasaka priekšā, kādas manipulācijas un kur būtu jāveic, lai uzlabotu izskatu.

    Tagad cilvēks pats mājas apstākļos var noskaidrot, kur nepieciešams botulīns, kur filleris, kur ādas kvalitātes uzlabojošas injekcijas.

    Ir arī lietotnes, kur sieviete pati var precīzi saprast – vai un tieši kāda krūšu pacelšana vajadzīga, vai pietiks tikai ar implantiem, lai koriģētu krūšu tilpumu un formu. Evija Rodke atzīst – tas var cilvēkam palīdzēt saprast, vai manipulācijas vispār ir nepieciešamas, taču uz lietotnēm vien paļauties nevajadzētu. Tām jāiet kopsolī ar vizīti pie speciālista.  «Mākslīgais intelekts nevar izvērtēt, cik biezi vai plāni ir pacienta audi, cik graudains, atrofisks vai ciets ir dziedzeris un tamlīdzīgi. Tās ir būtiskas nianses, ko var izvērtēt tikai ārsts un piemeklēt visdrošāko un labāko metodi konkrētās problēmas risināšanai,» norāda plastikas ķirurģe.

    Kongresā tika prezentēti arī jaunākie krūšu implanti, kuros iekļauts informācijas nesējs – pasīvās radiofrekvences identifikācijas ierīce, kas fiksē arī tā temperatūru un spiedienu. Tā var ātri iegūt informāciju par iespējamo iekaisumu, plīsumiem un citām likstām. Evija Rodke ir īpaši specializējusies dažāda veida krūšu korekcijā, tāpēc kongresā viņu īpaši interesēja lekcijas, kas saistītas ar šo jomu. «Divdesmit piecus gadus, strādājot nozarē, esmu nemitīgi pilnveidojusies un atklājusi filigrānas nianses, kā savu darbu paveikt vēl labāk. Šajās tehnikās esmu apmācījusi arī citus ķirurgus klīnikā. Kongresā par šīm metodēm stāstīja arī no skatuves. Mēs tās pielietojam jau gadiem un tas liek saprast, ka esam uz pareizā ceļa un pasaules līmenī, un tā ir patiešām forša sajūta,» gandarīta ir viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē