Tā kā abas nāk no vienas dzimtas, aprikozēm un plūmēm ir daudz kopīga: abas ir sulīgi kauliņu augļi, kas bagāti ar antioksidantiem, minerālvielām un vitamīniem. Un tomēr vērtīgo vielu saturs tajās nav gluži vienlīdzīgs. Plūmes lepojas ar augstu K vitamīna saturu, kas ir neatsverams kaulu izturībai un stiprai sirdij.
Tomēr aprikozēs ir krietni vairāk A, E, kā arī B grupas vitamīnu – tie regulē enerģijas līmeni, sirds veselību, asinsradi, imūnsistēmu utt.
Salīdzinot ar plūmēm, aprikozēs ir četrreiz vairāk A vitamīna (300 gramos aprikožu ir dienā nepieciešamais A vitamīna daudzums). Arī vērtīgo minerālvielu ziņā aprikoze ir pārāka un ir labs vara, kālija, dzelzs, magnija un fosfora avots. Arī plūmes satur varu, kāliju un fosforu, taču mazākā daudzumā. Izvērtējot makrovielu kategoriju, atkal nākas secināt, ka aprikoze ir pārāka – tajā ir vairāk proteīna, taču mazāk fruktozes un tātad cukura. Aprikozes var pieskaitīt zema glikēmiskā indeksa produktiem.
Tātad šā dueļa uzvarētāja ir… aprikoze!