Ingvera lieliskā ietekme uz mūsu veselību nav nekāds noslēpums. Regulāra ingvera iekļaušana uzturā var palīdzēt samazināt cukura līmeni asinīs, atvairīt sirds un asinsvadu slimības, cīnīties pret hroniskiem iekaisumiem, kā arī uzlabot gremošanas sistēmas darbību.
Ķīniešu tautas medicīnā ingvers ir zināms kā palīgs pret grūtniecības nelabumiem (un nelabu dūšu vispār), kā arī menstruālajām sāpēm. Ingverā esošās aktīvās vielas piedalās arī muskuļu atjaunošanas procesos pēc slodzes. Kādā pētījumā tika pierādīts, ka karsts ingverūdens samazina apetīti un tātad var palīdzēt uzturēt slaidas auguma aprises.
Aromterapijā ingvera aromātam tiek piedēvēta spēja uzmundrināt, sniegt enerģiju un pārliecību.
Lai pagatavotu vienu litru ingverūdens, būs vajadzīgas pusotras tējkarotes sarīvēta svaiga ingvera. To aplej ar verdošu ūdeni, ļauj ievilkties 5–10 minūtes, tad nokāš un bauda – siltu vai vēsu, kā nu pašam tīk. Pievienojiet vēl kādu šļuku citrona sulas un karoti medus un iegūsiet brīnišķīgu, enerģizējošu rīta dzērienu, ar ko jaunajā gadā aizstāt kafiju!