• Gadi nav šķērslis! Kā ģērbjas stilīgākā skolotāja Inga Ozoliņa?

    Stils un mode
    Ieva Jātniece
    Agija Vismane
    6. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Foto: Ieva Andersone
    Pagājušajā mācību gadā Āgenskalna Valsts ģimnāzijas audzēkņi sporta skolotāju Ingu Ozoliņu (61) atzina par stilīgāko pasniedzēju skolā, šajā kategorijā viņai pasniedzot Hāgena balvu. Inga ir piemērs ne tikai tam, cik liela nozīme cilvēka ikdienā ir aktīvam dzīvesveidam, bet arī – kā skaisti ģērbties.

    Ingas Ozoliņas padomi, kā veidot saskaņotu garderobi:

    Rādīt piemēru!

    Manā bērnībā un jaunībā veikalos tikpat kā nekas nebija nopērkams, bet svētkos visi bijām sapucēti. Mana mamma pēc Burdas piegrieztnēm šuva tērpus, un rezultāts bija pārsteidzošs. Šodien ir lielas iespējas, bet… uz ielas redzu vienveidību. Ikdiena vai svētki, daudzi valkā vienu un to pašu. Kad kāds no audzēkņiem uz īpašu pasākumu skolā ierodas, piemēram, puķainos peldšortos, es viņam vaicāju: vai esi ieradies kūrortā?Notikumam, nevis tikai ērtībai ir jādiktē apģērba izvēle. Lūk, arī tāds ir skolotāju uzdevums: rādīt piemēru. Kad satieku savus bijušos audzēkņus, viņi mēdz teikt: mēs vienmēr ar interesi gaidījām, kādu tērpu šoreiz Ozoliņa būs sev sagādājusi uz skolēnu žetona vakaru vai izlaidumu.

    Lai gadi tevi neierobežo!

    H&M esmu iepirkusies arī jauniešu nodaļā. Tur esmu atradusi vieglas, krītošas īsas kleitas. Lai nepārkāptu trauslo robežu un nekļūtu smieklīga, tās velku ar šaurām biksēm. Tāpat man ir puscaurspīdīga tamborēta melna kleita – zem tās pavelku piegulošu krekliņu bez piedurknēm un velosipēdistu pusgarās bikses vai legingus, un izskatās labi! Šāds tērps ar sudraba žaketi pa virsu būs piemērots arī svinīgākam brīdim skolā.

    Melnbaltā kombinācija

    Ja nezini, ko vilkt, melns ar baltu būs piemērots jebkurai situācijai. Ikdienā ārpus sporta stundām labprāt nēsāju melnu vesti kombinācijā ar melnām biksēm un baltu kreklu vai T kreklu. Kad skolā ir kāds svinīgāks brīdis, noder melna kleita ar nelielu baltu akcentu. Savukārt brīžos, kad vēlos saģērbties rotaļīgāk un radošāk, velku baltas tamborētas bikses ar vienkāršu melnu T kreklu. Skolotājam nav jāizskatās stīvi!

    Nebaidos izcelties

    Bērnībā un jaunībā biju mākslas vingrotāja – šis sporta veids ir mācījis nebaidīties no tā, ka citi tevi vēro un vērtē. Tas ir veidojis arī raksturu – man no sākta gala ir paticis izcelties, un tas caurauž visas dzīves jomas. Skolā, lai nodarbības neatkārtotos un jauniešiem būtu interesanti, arvien izdomāju ko jaunu. Līdzīgi ir ar apģērbu – man patīk savstarpēji kombinēt dažādas lietas un stilus, lai arī ģērbšanās kļūtu par vēl vienu jomu, kas rada prieku.

    Klasiskais & aktuālais

    Manā skapī ir apģērbi, kurus var nēsāt gadiem ilgi, un tie neiziet no modes. Taču, lai tērps būtu interesantāks, parasti iegādājos kādu lietu, kas ir aktuāla tieši šobrīd. Tādi tagad manā garderobē ir Adidas sporta apavi, kurus velku kā ar garām biksēm, tā gariem svārkiem.

    Bez žaketēm – nekādi!

    Manu garderobes pamatu veido bikses (pārsvarā šauras, bet ne apspīlētas), blūzes, krekli un T krekli, žaketes un sarafāni. Apzinos savus gadus, tāpēc nevalkāju kreklus un blūzes ar V veida izgriezumu – šajā vecumā dekol­tē nav jādemonstrē. Arī kreklus bez piedurknēm nenēsāju. Manā garderobē ir arī vairākas žaketes, jo tās skaisti noslēdz tērpu – tās man ir sudraba, melnā, bēšā, gaiši un tumši zilā un bordo krāsā.

    Stila akcents – zeķes un kurpes

    Lielu uzmanību pievēršu zeķēm un zeķbiksēm. Tās var būt gan identiskā tonī ar biksēm, gan kontrastējošā krāsā. Jebkurā gadījumā zeķes ir fantastisks stilu papildinošs akcents. Savukārt apaviem ir jābūt ērtiem, bet interesantiem. Parasti ārzemēs mazos veikaliņos par saprātīgu cenu atrodu ko īpašu. Itālijā nopirku tumši zaļus samta loferus, man ir arī balerīnas rozā un sudraba krāsā. Ja apavi ir klasiski melni, raugos, lai tiem būtu kāda interesanta detaļa – sprādze, šņores.

    Kur iepērkos?

    Veikalā Zara var atrast interesantus T kreklus, žaketes, sarafānus, Reserved izpārdošanu laikā par labu cenu var iegādāties arī lietas no premium kolekcijām, vēl iepērkos H&M, Massimo Dutti un, kad gribas ko izteikti sievišķīgu, – &Other stories. Mans atklājums ir veikals Half Price lielveikalā Akropole Alfa, kur par labām cenām var iegādāties dārgu zīmolu lietas. Novērtēju arī otro roku un vintage veikaliņus – tajos vienmēr var atrast ko interesantu.

    Ja tev patīk Ingas stils, iedvesmojies!

    6,99 € reserved.com
    6,99 € reserved.com
    Y.A.S – 59,90 € aboutyou.lv
    Y.A.S – 59,90 € aboutyou.lv
    Next – 87 € zalando.lv
    Next – 87 € zalando.lv
    Max Mara – 62 € yoox.com
    Max Mara – 62 € yoox.com
    Kazar – 96 € zalando.lv
    Kazar – 96 € zalando.lv
    32,99 € hm.com
    32,99 € hm.com
    29,99 € bershka.com
    29,99 € bershka.com
    29,95 € zara.com
    29,95 € zara.com
    39,95 € zara.com
    39,95 € zara.com

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē