• FOTO: Maija Silova nogriezusi savus garos matus? Populārām sievietēm ir, ko teikt!

    Skaistums
    Marta Kalniņa
    14. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andrupe
    Modes eksperte un pasākumu vadītāja Maija Silova šonedēļ izraisījusi pamatīgu diskusiju. Vai pieaugušai sievietei nepieklājas staigāt ar gariem, izlaistiem matiem? Un vai tiešām Maija saņēmusies tik lielām pārvērtībām?

    «Pieklājīgā sabiedrībā izlaisti mati meitenēm ir līdz aptuveni 16 gadiem,» paziņo Latvijas stila ikona Maija Silova un tūdaļ turpina: «Tā jums pateiktu vēl ne tik senajā 19.gadsimtā.»  Šajā vasarā viņa nopietni aizdomājusies par šo tēmu. «Laika gaitā mainās uzskati par normu, tostarp modes kontekstā. Tā ir kā savdabīga sabiedrības vienošanās par kultūrsociālo nolikumu, kad tās dalībnieki akceptē jaunas dienas kārtības ieviešanu,» visnotaļ akadēmiskā stilā spiež modes mīļotāja un pasākumu vadītāja Maija.

    «Arī šodien ir sievietes, kuras uzskata «savāktus» matus kā noteiktas klases atribūtu un sabiedrībā nekad neiziet ar izlaistiem matiem.

    Kādas ir Tavas domas? Tu esi savākto vai izlaisto matu cilvēks?» jautā  viņa un publisko melnbaltu bildi, kur izskatās gluži kā aktrise no melnbaltā kino. Īsta Merilina Monro! Kur gan palikuši Maijas garie, kuplie mati? Vai tiešām viņa padevusies stereotipam, ka pieaugušai sievietei tāda frizūra neder?

    Tādu Maiju jūs vēl nebūsiet redzējuši un... tik drīz vēl neieraudzīsiet.
    Tādu Maiju jūs vēl nebūsiet redzējuši un... tik drīz vēl neieraudzīsiet.

    «Ļoti skaisti, Maijiņ! Matus ataudzēsi, ja gribēsi,» pirmā komplimentu Silovai izteic uzņēmēja Svetlana Loeva, un Maija atzīstas, ka pagaidām tikai «piemēra pusgaros matus».

    «Viss atkarīgs no tā, cik nemainīga ir vēlme tos nogriezt. Citādi,

    ja tev daudzus gadus bijuši gari mati, tu jau nākamajā dienā pierakstīsies pie friziera uz pieaudzēšanu,» neslēpj Maija.

    Viņas pārdomas rosinājušas šo tēmu pācilāt arī citām sabiedrībā zināmām garo matu īpašniecēm. Svetlana Loeva atzīst, ka jau sen domā par karē greizumu, taču nevarot saņemties.Savukārt uzņēmēja Irēna Pulkinena, kura pati ilgus gadus lepojusies ar gariem, rudiem matiem, iebilst: «Maija, tev ir skaisti, labi kopti mati. Skaista un kopta seja. Tev piestāv abi varianti. Manuprāt, īsais griezums vairāk rada biznesa sievietes iespaidu.»  

    Rīgas modes nedēļu rīkotāja Jeļena Starhova atzīstas: « Es noteikti – izlaisto matu cilvēks. Bet, kad ir ko savākt, arī patīk.»  Influencere Santa Lasmane pauž: «Es pat neiespringstu uz šo. Godīgi sakot, pat nebiju aizdomājusies. Kā tajā brīdī gribās…»

    Stila konsultante Aija Rudoviča atminas: «Mana mamma un vecmamma tālajos astoņdesmitajos nekādā ziņā neatļāva griezt matus, kaut gan modē bija ilgviļņi un īsie griezumi. Tā nu es tad biju ārpus modes.

    Centos ar gumijām tos locīt uz pusēm, lai tik izskatītos īsāki.

    Viss atkarīgs no matu daudzuma un kvalitātes.»

    Savs viedoklis ir arī stilistei Ievai Katanai: «Mati ir enerģētiskās antenas. Vai ļaut būt enerģijai savāktai, sakoncentrētai, vai ļaut plūst? Izvēlos ļaut tai plūst.»

    Grima māksliniece Sarma Kraule neslēpj: «Sev man patīk izlaisti mati – taisni vai salokoti ,jo negribu izskatīties pārāk «savākta».» Toties ziepju zīmola SoapArt autore Laura Stelmaka-Leja pauž: «Es esmu par izlaistiem, bet, tā kā ikdienā esmu vairāk mamma, tad pārsvarā ir savākti.»

    Tā vien šķiet, ka pagaidām dāmas sliecas par labu gariem matiem, un Maiju ar jaunu frizūru vēl tik drīz neredzēsim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē