• Buljons no gaļas vai buljona kubiņiem – kas veselīgāk?

    Uzturs
    Santa.lv
    Santa.lv
    16. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Ja radusies vēlme uzvārīt buljonu, ko labāk izmantot – gaļu vai tomēr sausos buljona kubiņus? Kā būs veselīgāk?

    Sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga skaidro, ka, ja gatavojam buljonu mājās, priekšroka jādod buljonam no gaļas, zivs vai dārzeņiem.

    “Buljona kubiņos diemžēl atrodami palmu tauki, kas, protams, ir nelielos daudzumos, bet palmu taukos 50% ir piesātinātie tauki, kas var vairot kopējo holesterīna daudzumu, tāpēc tā nebūs veselīga izvēle”.

    Viņa arī piebilst, ka šajos buljona kubiņos ir augsts sāls daudzums, kas, ja runā par sirds un asinsvadu slimībām, ir viens no riska faktoriem – palielināta sāls uzņemšana.

    Tādējādi sertificēta uztura speciāliste rekomendē vārīt buljonu pašiem, pievienojot dažāda veida garšaugus, lai pilnveidotu buljona garšu, lai arī tas būs ilgāk un darbietilpīgāk, nekā izmantot buljona kubiņus, jo ātrs rezultāts ne vienmēr būs tas pats labākais un vērtīgākais.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē