Sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga skaidro, ka, ja gatavojam buljonu mājās, priekšroka jādod buljonam no gaļas, zivs vai dārzeņiem.
“Buljona kubiņos diemžēl atrodami palmu tauki, kas, protams, ir nelielos daudzumos, bet palmu taukos 50% ir piesātinātie tauki, kas var vairot kopējo holesterīna daudzumu, tāpēc tā nebūs veselīga izvēle”.
Viņa arī piebilst, ka šajos buljona kubiņos ir augsts sāls daudzums, kas, ja runā par sirds un asinsvadu slimībām, ir viens no riska faktoriem – palielināta sāls uzņemšana.
Citi lasa
Tādējādi sertificēta uztura speciāliste rekomendē vārīt buljonu pašiem, pievienojot dažāda veida garšaugus, lai pilnveidotu buljona garšu, lai arī tas būs ilgāk un darbietilpīgāk, nekā izmantot buljona kubiņus, jo ātrs rezultāts ne vienmēr būs tas pats labākais un vērtīgākais.