41,3 % aptaujāto kā vienu no galvenajiem faktoriem augļu un ogu izvēlē ir minējuši veselīgumu, bet 45% patīk svaigo augļu garša. Pētījums rāda, ka 14,5% Latvijas iedzīvotāju veselības problēmu saasināšanās motivē viņus uzturā vairāk lietot svaigus augļus un ogas.
Dažādi pētījumi ir pierādījuši, ka augļos un ogās esošie vitamīni un antioksidanti pat par 20% var samazināt saaukstēšanās simptomus. Tajos esošās vielas stiprina imūnsistēmu, palīdzot organismam vieglāk un īsākā laika periodā pārciest slimību. Ir pierādīts, ka cilvēki, kas ikdienas uzturā lieto augļus un ogas, retāk slimo un cieš no liekā svara problēmām.
Augļus un ogas uzturā ieteicams lietot regulāri. Tiem būtu jāsastāda ceturtā daļa no ikdienas kopējā uztura daudzuma (pieauguša cilvēka diennakts deva ir 2–4 porcijas).
Spilgtās krāsas ogas, piemēram, dzērvenes, mellenes, ķirši, satur daudz antioksidantu, kas stiprina imūnsistēmu. Avenes labi palīdz cīnīties ar drudzi, bet mellenes un ķirši palīdz klepus gadījumā.
Upenes savukārt atvieglo kakla sāpes un kalpo kā izcils C vitamīna avots. No eksotiskajiem augļiem saaukstēšanās gadījumā ieteicams lietot banānus, papaiju, mango. Labs līdzeklis cīņā pret saaukstēšanos ir citrusaugļi (apelsīni, citroni, greipfrūti), jo tie ir īpaši bagāti ar C vitamīnu.
Aptauju veica pētījumu kompānija Data Serviss. Kopumā tika aptaujāti 1208 iedzīvotāji no visas Latvijas.