-
Medus
2 ēdamkarotes medus + 2 ēdamkarotes zilo mālu sajauc + 3 ēdamkarotes jūras sāls + 2 ēdamkarotes piena pulvera + tējkarote labas kvalitātes olīveļļas. Visu rūpīgi sajauc un maigām apļojošām kustībām iemasē siltā ādā, pēc tam rūpīgi noskalo ar siltu ūdeni. Var pievienot kādas aromātiskas garšvielas vai ēterisko eļļu, taču arī bez tā skrubim ir patīkama medus smarža.
-
Kafijas biezumi
Tiem pielej nedaudz saldā krējuma, uzklāj ādai, patur kāda desmit minūtes, tad noskalo. Pabarota ar kafijas eļļu, āda būs kļuvusi gluda, maiga un elastīga.
-
Soda
Karote sodas + 3 karotes sāls + mazliet eļļas + piliens tīkamas ēteriskās eļļas. Var izmantot gan rupjo, gan smalko sāli (ja gribas, lai skrubis ir maigāks). No eļļām derēs vīnogu kauliņu, mandeļu vai Extra Virgin olīveļļa. Ja vēlies, šim skrubim vari pievienot arī šķipsniņu garšvielu, piemēram, kanēli, ingveru vai saberztu vaniļas pāksti.
Labi noder arī sasmalcinātas piparmētru lapiņas vai kaltēta lavanda. Var arī skrubim pievienot kādu no aptiekā nopērkamajām tinktūrām: vērmeļu, kliņģerīšu, eikaliptu.
-
Auzu pārslas
Auzu pārslas + piens. Tasīti auzu pārslu samaļ kafijas dzirnaviņās, īsi pirms skrubēšanās tām pievieno pustasi piena. Kad šo skrubi uzklāj, uzreiz nemazgā to nost: apgulies un 15–20 minūtes atpūties, lai āda pagūst uzsūkt visus labumus.
-
Sulu izspiedas
Ejot pirtī, var lietderīgi izmantot izspiedas, kas palikušas pāri, gatavojot svaigi spiestās sulas: burkānu, ābolu, apelsīnu… Tas ir maigs, jauki smaržojošs un vitamīniem bagāts dabisks pīlings.
-
Saldētas ogas
Nevajag censties saldētās ogas īpaši atlaidināt – ledus kristāliņi kalpos par birstītēm un ādu tonizēs.
-
Greipfrūts
Šis auglis ir labs palīgs cīņā ar celulītu. Vispirms kājas izmasē ar sizala cimdiņu – lai asinis riņķo! – un tad rūpīgi izmasē ar uz pusēm pārgrieztu greipfrūtu.
-
Cukurs
Pusglāzi cukura sajauc ar ēdamkaroti medus un 5 ēdamkarotēm kvalitatīvas eļļas. Kad viss rūpīgi samaisīts, var piejaukt ko smaržīgu – tīkamu garšvielu, ēterisko eļļu.
Svarīgi!
- Ja neesi savā pirtī, pirms sāc skrubēšanos, noteikti pajautā saimniekam, vai drīkst. Ne visas pērtuves ir aprīkotas ar tik pamatīgu kanalizāciju, lai spētu sagremot maltas auzu pārslas un kafijas biezumus.
- Noteikti paklāj uz lāvas dvieli, lai skrubju paliekas sabirst uz tā un ir vieglāk savācamas.