• 11 stilīgākie pasaules valstu parādes tērpi, kurus redzēsim olimpisko spēļi atklāšanā

    Olimpiskās spēles
    Marta Kalniņa
    25. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram, Publicitātes foto
    Ik pēc četriem gadiem par vienu no karstākajām tēmām kļūst olimpiešu tērpi, jo tie interesē pat tos, kuri neko nesaprot no sporta. Latvijas delegācijas tērpus jau paguvusi nokritizēt mūsu olimpiete – pludmales volejboliste Anastasija Samoilova. Kādas štātes sagatavotas citu valstu sportistiem?

     

    Piektdien Olimpisko spēļu atklāšanā Parīzē katras valsts delegācija parādīsies speciāli šim notikumam radītos tērpos. Mūsu olimpiešiem tie būs poļu zīmola F4 darinājums. Fasoni veidoti, iedvesmu rodot klasiskā franču elegancē un pagājušā gadsimta 80. gadu koledžas tērpos. Bet ar ko pārsteigs pārējie? Piedāvājam apskatīt to valstu tērpus, kas jau pirms atklāšanas ceremonijas izpelnījušies ekspertu un modes mīļotāju interesi.

    1.Francija

    Īsts elegances paraugs

     

    Francūži ir vieni no modes pasaules līderiem, turklāt olimpiāde šogad notiek Parīzē, tāpēc arī ar tērpiem viņi īpaši pacentušies. Atklāšanas ceremonijai tos šūdinājis luksusa klases zīmols Berluti. Viņu moto – parādīt pasaulei Francijas īsteno eleganci. Vairāk nekā 1500 Francijas sportisti būs saposti tumši zilos kostīmos ar dekoratīvo apdari valsts karoga krāsās. Šie tērpi tapuši sadarbībā ar franču izdevuma Vogue galveno redaktoru Karinu Rotfeldi. Par medaļām francūži cīnīsies jauniešu zīmola Pigalle sporta tērpos, kas ieturēti karoga krāsās.

    Savukārt sportistiem medaļas pasniegs Louis Vuitton tērpos saposti darbinieki.

     

    2. Mongolija

    Nodeva senčiem

     

    Vieni no interesantākajiem tērpiem šogad būs Mongolijas sportistu izlasei. Tos veidojis divu māsu zīmols Michel & Amazonka, un šie tērpi jau ilgi pirms olimpiādes sākuma iekarojuši popularitāti sociālajos tīklos. Dizaineres iekļāvušas tērpos tradicionālos mongoļu motīvus un mītiskas zīmes, kas izšūtas ar zelta diegiem.

     

    3. Čehija

    Sveiciens franču trencim

     

    Par stilīgākās izlases godu sacentīsies Čehijas izlase. Viņi pārsteigs ar zīmola Alpine Pro un dizainera Jana Černa kopdarbu. Tērpi radīti, iedvesmojoties no čehu mākslinieka Vladimira Budnika. Viens no interesantākajiem elementiem būs mētelis, kas veidots, samiksējot čehu klasisko mēteli un franču trenci. 

     

    4. Dienvidkoreja

    Daiļie spiegi

     

    Zīmola Musinsa Standard tērpi Dienvidkorejas izlasei jau tagad izpelnījušies komplimentus modes pasaulē un jauniešu apbrīnu. Tiem izvēlēta maigi zila krāsa, kas simbolizējot Austrumus, spēku un jaunību. Šajos kostīmos dienvidkorejieši izskatās kā superstilīgas spiegu filmas varoņi.

     

    4. Polija

    Poļu flora un mežģīnes

     

    Visromantiskākos tērpus šogad parādīs Polijas izlase. Tos radījuši zīmoli BIZUU un Adidas, un tie izcelsies ar bagātīgu ziedu apdruku, kas dizainēta speciāli šim notikumam. Katrs ziediņš zīmēts ar roku. Šajā apdrukā atainota visa poļu floras bagātība.

     

    5. Haiti

    Mākslinieka pieskāriens

     

    Haiti izlases tērpus veidojusi dizainere Stella Žana, un to galvenā ideja ir cildināt tradicionālo kultūru politiskās nestabilitātes laikos. Audumos izmantotas vietējā mākslinieka Filipa Dodara apdrukas. Sievietēm atklāšanas ceremonijā būs svārki un vestes no pārstrādāta materiāla audumiem,  bet vīriešiem – bikses un žaketes, kas radītas, iedvesmojoties no tradicionālo kreklu rakstiem.   

     

    6. Lielbritānija

    Caur puķītēm

     

    Jau trešo reizi olimpiādei britu sportistus tērpj vietējais zīmols Ben Sherman. Lielbritānijas komanda šoreiz priecēs atklāšanas ceremonijas skatītājus ar puķu rakstiem un izšuvumiem. Konkrētie ziedi simbolizē  četras nācijas, kas ietilpst Apvienotajā Karalistē.

     

    7. Nigērija

    NBA zvaigznes pirksts

     

    Nigērijas izlases tērpus veidojis neliels Losandželosā bāzēts zīmols, kuru pirms dažiem gadiem radījis nigēriešu izcelsmes basketbolists Lenijs Smits. Activo Black darbojas tikai trīs cilvēku komanda, un viņu darbu parādīšanās Parīzes olimpiskajās spēlēs būs īsts zīmola triumfs. Atklāšanas ceremonijas tērpus rotā raksti Nigērijas karoga krāsās, un tie šūti no Nigērijā  ražotiem materiāliem.

     

    8. Īrija

    Baidenas dizainere pacentusies

     

    Svētku tērpus izlasei radījusi no Dublinas uz Ņujorku aizceļojusī īru dizainere Laura Vēbere.  Viņas zīmols LW Pearl ģērbj arī ASV pirmo lēdiju Džilu  Baidenu. Kostīmi ir balti, un žaketes piedurkni rotā spožs ģerbonis – katram sportistam savs, bet iekšpusē izšūts katra sportista vārds. Tā šie tērpi kļūst par īpašiem suvenīriem. Apavi ir specpasūtījums –  ar īpaši ērtu zoli.

     

    9. ASV

    Bagātie amerikāņu studenti

     

    Amerikāņi pieturēsies pie klasiskām vērtībām un, kā jau ierasts, atklāšanā parādīsies modes nama Ralph Lauren šūtos kostīmos. Visiem, gluži kā bagātnieku koledžas studentiem, būs tumši zilas žaketes ar Olimpisko spēļu un zīmola emblēmām. Noslēgumā sportisti būs autosacīkšu dalībnieku stila džinsu jakās ar uzšuvēm.

    Vismirdzošākās sacensību laikā būs ASV vingrotājas. Viņu tērpus rotā vairāk nekā 10 000 Swarovski kristāliņi.

     

    10. Monako

    Patiešām karaliski

     

    Viena no aristokrātiskākajām atklāšanas ceremonijā būs Monako izlase. Olimpieši savu parādes formu prezentēja kopā ar karaliskās ģimenes locekļiem – princesi Šarlīnu un viņas vīru princi Albertu, kuri bija veiksmīgi pieskaņojušies dizaineru idejai.  

     

    11. Taivāna

    Perfektais šuvums

     

    Taivānas izlases tērpi veidota sadarbībā ar japāņu sporta apģērbu zīmolu Yonex. Visi sportisti būs zilos, stingra fasona kostīmos. Gan vīrieši, gan sievietes zem žaketēm velk baltu kreklu un sarkanu šalli, kas simbolizē Taivānas karogu. 

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē