• Uz viena viļņa

    Reklāmraksts
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    23. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Svilāns
    Vasara, emocijas un ūdensmotocikls. Tas ir sapnis, kas var kļūt par īstenību, tāpēc esam sarūpējuši trīs Yamaha ūdensmotociklus, kas gatavi mest viļņu šļakatas. Kurš gan labāk tos varētu izmēģināt, ja ne titulēti pašmāju braucēji, kuru vidū ir arī pasaules čempione!

    Vasarai griežoties uz otru pusi, vēl nav par vēlu pirmo reizi uzsēsties uz ūdensmotocikla vai iegādāties jau savu nākamo braucamo, lai ar pilnu sparu varētu iesākt nākamo sezonu. Latvija ar jūras piekrasti un neskaitāmiem ezeriem mūs lutina, sniedzot plašas ūdens aktivitāšu iespējas.

    Kamēr ielas motociklu braucēji pulcējas dažādās organizācijās un motoklubos, tikmēr ūdensmotocikli kalpo kā lielisks veids, kā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem. Neatkarīgi no tā, vai tas ir hobijs vai sportista azarts, šī aktivitāte ļauj iesaistīt visas muskuļu grupas. Būtiski, ka šī aizraušanās nav tik traumatiska kā motokross, vienlaikus sniedzot neaizmirstamas emocijas.

    Ja atpūtai vēlaties pievienot sāncensības garu, tad katru gadu notiek trīs sacensību posmi* vairāk nekā 15 dažādās klasēs. Tas nozīmē, ka katram dalībniekam izdosies atrast savu kategoriju. Interesanti, ka Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kur tiek rīkots pat īpašs Ģimenes kauss, kurā apbalvo stiprākās ģimenes ūdensmotociklu disciplīnā. Tas ir vienojošs faktors, kas ļauj sanākt kopā tuvākajiem.

    «Ūdensmotocikls garantē aizraujoši pavadītu laiku un platu smaidu sejā! Yamaha ūdensmotociklu industrijā ir ieguvis uzticamības reputāciju, un klientu labās atsauksmes sniedz lielu pievienoto vērtību. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc tiek dota arī piecu gadu garantija, kas šajā nozarē ir retums. Šis zīmols nesteigs ieviest eksperimentālus jaunievedumus, tā vietā dodot priekšroku pārbaudītām vērtībām un uzticamiem tehniskajiem risinājumiem,» stāsta Yamaha tirdzniecības menedžeris Artūrs Virza (yamaha.lv).

    Kas jāņem vērā

    Ja pieredzes nav, visprātīgāk ir ūdensmotociklu izmēģināt pie kāda nomas pakalpojumu sniedzēja, lai saprastu, kāds braucamais būs vislabāk piemērots un vai šīs hobijs iet pie sirds. Ja dvēseles stīgas ir aizķertas, tālāk jāizvērtē motocikla glabāšanas un pārvietošanas iespējas. Būs nepieciešama piekabe un piemērots automobilis, ar ko izvilkt ūdensmotociklu no piekrastes. Budžeta amplitūda Yamaha motocikliem ir visai plaša – 9800 līdz 27 100 eiro.

    Neiespaidojies no apkārtējo viedokļa – ņem to, kas piemērots tieši tev! Ne vienmēr ir nepieciešams maksimālais zirgspēku skaits, jo daudz emociju un adrenalīna var gūt, labi apgūstot arī mazjaudīgāku braucamo. Tas ļaus ietaupīt arī līdzekļus.

    Neaizmirsti par drošību – ķivere (parasti motokrosa), hidrotērps, glābšanas veste, cimdi, apavi un muguras sargi.

    Obligāti nepieciešama motorizēto atpūtas kuģu vadītāja apliecība! Tā ļaus vadīt ne tikai ūdensmotociklu, bet arī jebkuru citu motorizēto atpūtas kuģi, kura garums nepārsniedz 12 metrus. Tiesa, tās iegūšanai jānokārto tikai teorijas eksāmens, tāpēc praksei būs neatsverama nozīme. Piemēram, lai pagrieztos, ir jādod gāze, nevis tā jāatlaiž, tāpēc svarīgi ir apgūt ūdensmotocikla vadīšanas pamatprincipus drošā vidē ar vēsu galvu. Ir jābūt piesardzīgam un vienmēr jāizvērtē savas spējas.

    Modeļi

    VX Cruiser – komforta karalis (20 480 €)

    Atpūtas ūdensmotocikls, kas kļuvis par ģimeņu favorītu. Tam ir 4 cilindru 195 ZS dzinējs, kas būs labs kā iesācējiem, tā pieredzējušiem braucējiem.

    • Ričards Fukss – nodarbojas ar ūdens motosportu 10 gadu. Vairākkārtējs Latvijas, Lietuvas un Eiropas čempionātu posmu uzvarētājs.

    «Yamaha ir populārs zīmols, kas radījis sīvu konkurenci saviem sāncenšiem, un esmu ļoti patīkami pārsteigts par šo modeli! Nebiju gaidījis, ka tas būs tik labs jau no rūpnīcas bez jebkādiem uzlabojumiem. Ļoti ātrs un veikli vadāms ūdensmocis. Var braukt virs 100 km/h, vienlaikus nezaudējot komfortu. Tāpat kā jaudīgākajam modelim, arī šeit sēdeklis ir kā radīts tālāku distanču braukšanai, ļaujot braukt pat trijatā. Ja cilvēks izvēlas savu pirmo ūdensmotociklu, neiesaku pirkt pašu jaudīgāko. Šī varētu būt laba izvēle, lai kāptu pa jaudas kāpnītēm uz augšu.»

    FX SVHOsuperbaiks uz ūdens (26 700 €)

    250 ZS SVHO motors ar kompresoru – vienmērīga, iespaidīga jauda apvienojumā ar stabilu un veiklu vadāmību, kas nodrošina ārkārtīgi ērtu braukšanu.

    • Toms Macuks – Eiropas čempions motokrosā.

    «Viss, ko ražo Yamaha, ir ļoti kvalitatīvs un izturīgs. Kā jau japāņi! Šī ir izvēle tiem, kuri vēlas maksimumu un mīl ceļot! Šis ūdensmotocikls ir ļoti, ļoti jaudīgs, taču tas ir arī komfortabls gariem gabaliem. Šeit ir arī daudz mantu novietņu un dažādas kabatiņas. Interesanti, ka ir arī iebūvētā audiosistēma. Braucot gan to dzirdēt ir grūti, taču laiskā atpūtā draugu lokā uz ūdens tā ir interesanta izklaide. Aprīkojumā iekļauta navigācija, kas ļauj atstāt viedtālruni drošā vietā. Tāpat pieejama arī karte, kurā ir redzams ūdens dziļums. Ceļotājiem šis būs noderīgi, lai neuzskrietu uz sēkļa un izvairītos no bīstamām vietām.»

    Superjet – gatavs tevi izaicināt (9 800 €)

    Ļaujiet saviem sacīkšu instinktiem satikties ar Yamaha sacīkšu DNS. Pielāgojams, lai iesācējus un atpūtas braucējus izvestu no komforta zonas un sagatavotu jauniem izaicinājumiem.

    • Krista Uzare – sportiste, mamma, Latvijas Ūdensmotociklu sporta asociācijas valdes locekle, pasaules čempione.

    «Visu dzīvi braucu ar stāvošajiem ūdensmotocikliem, un jāsaka, ka Latvijā ir ļoti daudz šā veida piekritēju. Šis ir perfekts modelis, lai sāktu savas aktīvās gaitas. Tas ir sportisks un azartisks, ar to ir ļoti interesanti. Pirmais rāviens ir ļoti jaudīgs. Junioriem šī ir sporta nākotne, jo tieši ar šiem modeļiem viņi trenējas, turklāt šim Yamaha sacensībās ir pat pašam sava klase, nodrošinot līdzvērtīgu konkurenci. Pie stūres var kāpt jau no 8–10 gadu vecuma. Tam ir arī iesācēja jeb mācīšanas režīms, kas samazina ūdensmotocikla jaudu, lai uzlabotu drošību tiem, kuriem pieredze vēl nav uzkrāta. Ja ģimene iegādājas šādu modeli, tad ir garantēta forša vasara – nost nevarēs dabūt ne bērnus, ne tēti, ne mammu!»

    Yamaha dīleris Latvijā ir KS14 SIA, kas atrodas Rīgā, Pildas ielā 16B.. Šobrīd Yamaha Latvija piedāvā atlaides 2024. gada modeļiem, kā arī īpašas cenas jaunākajiem 2025. gada ūdensmotociklu modeļiem. Jums ir iespēja jau tagad rezervēt 2025. gada Yamaha ūdensmotociklu modeli līdz 2024. gada 31. decembrim par īpašu cenu! Rezervējot jau tagad, jūs nodrošināsiet sev jaunāko modeli par īpašu cenu. Apmeklējiet www.yamaha.lv vai sazinieties ar dīleri, lai uzzinātu vairāk par rezervācijas nosacījumiem un īpašajām cenām.

    *Vairāk informācijas: latviajetsport.com

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē