• Topošos vecākus gaida VENTSPILĪ

    Reklāmraksts
    7. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Skaistu pirmo satikšanos ar mazuli svaigi izremontētās un ar jaunām relaksācijas iespējām aprīkotās telpās topošajiem vecākiem piedāvā Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļa. Par jaunumiem stāsta Ventspils Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte BAIBA MINCENBERGA.

    Kas šogad mainījies Ventspils Dzemdību nodaļā?

    No pagājušā gada oktobra līdz janvārim mūsu dzemdību zālēs notika remonts, un tagad esam ieguvuši ļoti skaistas telpas. Pārmaiņas veiktas, ņemot vērā topošo māmiņu un vecmāšu iepriekš izteiktās vēlmes. Sievietes vēlējās, lai ir plašākas telpas un lielākas relaksācijas iespējas, un tagad tādas ir! Kosmētiskais remonts notika arī ķeizargrieziena operāciju zālē, un arī tur tagad ir vēl skaistāk.

    Pavisam mums ir trīs dzemdību zāles, no tām viena ar vannu, jo Ventspils Dzemdību nodaļa piedāvā arī dzemdības ūdenī. Zāles palielināja un labiekārtoja – tagad katrā zālē ir slingi, iespējamas dzemdību bumbas un soliņi. Būs arī dīvāniņi, kur, gaidot mazuļa ierašanos, atlaisties topošajiem tētiem. Paplašinātas arī dušas telpas – tagad tajās pietiek vietas abiem topošajiem vecākiem.

    Jāpiemin arī tas, ka mums ir pielāgota duša un tualete māmiņām ar īpašām vajadzībām. Arī sieviete ratiņkrēslā var iebraukt dušā un relaksēties ūdenī. No visas sirds cenšamies, lai mūsu topošie vecāki būtu apmierināti.

    Katrā dzemdību zālē esot arī kas īpašs un atšķirīgs…

    Jā, tagad mums ir Pļavas zāle – vienu sienu rotā liela fotogrāfija ar pļavu ziediem. Māmiņa var sēdēt uz bumbas vai relaksēties slingā un skatīties, cik skaisti norasojusi pļava ir no rīta. Mums ir Rožu zāle ar skaistiem rožu ziediem, kur māmiņa rasas pilienos var meklēt brīnumu un mazliet aizmirst savas sāpītes. Trešā, ko zīmēja Ventspils Mākslas skolas audzēkņi, ir Jūras zāle, un tā aicina smelties ūdensspēku. 

    Līdz ar tradicionālajiem dzemdību palīgiem – bumbām un soliņiem – jums tagad ir arī slingi. Kā tie palīdz dzemdībās?

    Slingi ir jaunums un pieejami visās zālēs, arī ūdens dzemdību zālē. Slings ir viens no relaksācijas veidiem ikvienai māmiņai, bet īpaši tām, kurām līdzi uz dzemdībām nav neviena tuvinieka. Tad slings var būt atbalsts, kam pieķerties. Topošā māmiņa var stāvēt, kustēties, šūpoties, ar tā palīdzību ikviena var izvēlēties tieši sev piemērotāko pozu. Turklāt gan dzemdības, gan relaksācija ietilpst valsts apmaksāto pakalpojumu klāstā un māmiņai nekas nav jāmaksā. Pēc tam, ja pāris izvēlas ģimenes palātu, tai ir ļoti pievilcīga cena – 15 eiro par visu uzturēšanās laiku. Vēl piedāvājam komforta palātas par 29 eiro diennaktī. Ja sieviete gaida trešo vai ceturto bērniņu, uzturēšanās komforta palātā ir dāvana no slimnīcas – bez maksas!

    Vai pandēmijas dēļ tēti drīkst piedalīties dzemdībās?

    Pie mums tēti dzemdībās var piedalīties visu laiku. Stājoties kopā ar sieviņu nodaļā, tētiem veic kovidtestu. Tas ir liels pluss, jo ģimene netiek šķirta tikai tāpēc, ka ir kovids. Galu galā mums ar to jāsadzīvo. Kovidpozitīvām grūtniecītēm ir atsevišķa dzemdību zāle un pēcdzemdību palāta. Bet arī šajā zālē ir tāds pats aprīkojums kā citās zālēs, tāpēc šīs mammas saņem to pašu aprūpi, ko ikviena māmiņa.

    Dzemdībās liela nozīme ir vecmātēm un ārstiem.

    Noteikti. Viss pārējais ir papildu priekšrocības – būtiskākais māmiņas un bērniņa aprūpē dzemdību procesā un arī pēcdzemdību periodā ir profesionālas un gādīgas vecmātes, ārsti, bērnu māsas, un par Ventspils slimnīcu varu teikt – mums ir izcili un pieredzējuši speciālisti. Māmiņa savu speciālistu var izvēlēties arī iepriekš, slēdzot līgumu, bet arī tad, ja netiek slēgts līgums par konkrētas vecmātes vai ārsta klātbūtni dzemdības, katra māmiņa šeit saņem augstākā līmeņa aprūpi – visi mūsu speciālisti ir ļoti zinoši, gādīgi un strādā ar sirdi.

    Uz satikšanos ar mazuli aicināt sievietes no visas Latvijas?

    Jebkuru! Ja kāda vēlas apskatīties, iepazīties un gribētu dzemdēt Ventspilī, viņa ir laipni gaidīta! Iepriekš nav arī jāpiesakās – pie mums var braukt no jebkuras Latvijas vietas. Nesen pie mums dzemdēja māmiņa no Lietuvas – viņa bija izvēlējusies tieši mūsu nodaļu. Mūsu vecmātes, bērnu māsas un viss kolektīvs ļoti gaida ikvienu topošo māmiņu un priecājas par katru, kas izvēlas dzemdēt pie mums. Pēc remonta esam atvērti pilnā krāšņumā un ļoti gaidām ikvienu māmiņu un tēti!

    www.ziemelkurzemesslimnica.lv

     

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē