• Taizemes apslēptās pērles

    Reklāmraksts
    29. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Taizeme jau izsenis pazīstama ar balto smilšu pludmalēm, mūžīgo vasaru un augstu gaisa temperatūru. Tā ir fantastiska vieta, kur baudīt nesteidzīgu atpūtu pludmalē vai krāšņu naktsdzīvi, bet Taizemē slēpjas arī citas pērles, par kurām tūrisma ceļveži klusē.

    Taizemes ēdiens – zāles ķermenim un garam

    Taizemes virtuve ir ne tikai piedzīvojums garšas kārpiņām, bet arī veselības un imunitātes stiprinātājs. Tom Yum zupa, zaļais karijs, jūras veltes, garšvielas, svaigi augļi un dārzeņi ir neatņemama šīs zemes ēdienkartes sastāvdaļa. Katra ēdiena gatavošanā tiek izmantoti produkti, kas satur vitamīnus un dabiskus antioksidantus, – čili pipari, ķiploki, galangals, ingvers, baziliks, citronzāle, kurkuma un citas garšvielas, kas jau gadsimtiem ilgi zināmas kā imunitāti veicinošas. Starp citu, Taizemē ir iespēja apgūt vietējo pavārmākslu meistarklasēs.

    Ja ir vēlēšanās doties ne tikai paēst, bet arī piedzīvojumā, jābrauc uz Taizemes Chinatown, zināmu arī kā Yaowarat. Tas ir nebeidzams street food festivāls. Dienas laikā iespējams apmeklēt tempļus un galerijas, bet naktī izbaudīt ballīti, kas neliks vilties, bet tam visam klāt – gūt neaizmirstamu gastronomisko baudījumu.

    Atpūta dvēselei

    Pret stresu palīdzot atpūta, bet taizemieši ir izkopuši vairākus veidus, kā atbrīvot no stresa ne tikai prātu, bet arī ķermeni. Taizemes masāža ir vesels rituāls, kas jāpiedzīvo katram. Sejas vai ķermeņa masāža, aromātiskā masāža, klasiskā taizemiešu masāža – katrs atradīs sev piemērotāko. Taizemes masāžas noslēpums ir tās īpašā tehnika, ko izmanto masieris, – uzsvars tiek likts uz problēmzonām. Kā katrs masieris spēj tās noteikt, joprojām ir noslēpums. Vēl viens labs veids, kā atrast prāta un ķermeņa līdzsvaru, ir joga. Taizemē pastāv dažādi jogas veidi, kas varbūt nešķiet nekas īpašs, tomēr nodarboties ar to okeāna krastā ir neaizmirstama pieredze.

    Ir vērts redzēt

    Bang Krachao jeb Bangkokas plaušas ir džungļi Chao Phraya upes krastā divu kilometru garumā, kur izveidoti ērti pārvietošanās ceļi. No šīs vietas paveras arī panorāma uz Bangkokas debesskrāpjiem. Turpat netālu atrodams arī tirgus, kurā vietējie zemnieki piedāvā dabiski audzētus vietējos labumus. Vēl viens apskates vērts tirgus ir Don Wai, kas atrodas Tha Chin upes krastos, – tur nopērkams viss. Vietējie iedzīvotāji piedāvā iegādāties svaigus augļus, dārzeņus, garšvielas, tradicionālos saldumus un desertus, kā arī amatnieku darinātas lietas un zīda izstrādājumus.

    Aktīvās atpūtas piekritējiem noteikti jāapmeklē Bang Kachao – 16 kvadrātkilometru sala, kuru vislabāk izpētīt, pārvietojoties ar divriteni. Bang Kachao pārsteigs ar dabu – vietējie ne velti to dēvē par Bangkokas zaļajām plaušām. Lai to izpētītu pilnībā, ar vienu dienu var būt par maz, tāpēc uz salas ir pieejamas naktsmājas. Šī ir draudzīga vieta ģimenēm ar bērniem, jo uz salas izvietotas kafejnīcas un bērnu laukumi. Tā kā šī ir, iespējams, klusākā vieta Bangkokā, nav jāuztraucas par satiksmi, jo visi izveidotie ceļi ir droši gan kājāmgājējiem, gan riteņbraucējiem.

    Taizeme nav iedomājama bez tempļiem. Zelts, milzīgas freskas, smalki audumi un jau atkal zelts – tas ir tas, kas raksturo taizemiešu veidotos tempļus. Viens no iespaidīgākajiem apskates objektiem ir Wat Phra Pathom Chedi templis, kas simbolizē budisma aizsākumu Taizemē. Nakts laikā laukums pie tempļa tiek izgaismots un sākas ballīte – uz vietas iespējams iegādāties vakariņas un paēst kopā ar vietējiem.

    Vai ir iespējams redzēt visu?

    Lai iepazītu Taizemi, nepietiks ar vienu atvaļinājumu, bet var gūt priekšstatu, dodoties vienā no slavenākajiem un interesantākajiem tūrisma maršrutiem. Maršruts Bangkoka–Ajuthaja–Kančanaburi piedāvā ieskatīties Taizemes sirdī un iemīlēties tajā. Bangkoka ir vieta, kur izbaudīt ēdienu, naktsdzīvi un iegūt sajūtu, ka pasaule nekad neguļ. Galvenais ir tikt tai līdzi un nenogurt, jo priekšā ir nākamā must-have apskates vieta – Ajuthaja (Ayutthaya) jeb senā Taizeme, kas ļauj ieskatīties šīs brīnišķīgās valsts vēsturē. Ajuthajas karaļvalsts vairs nepastāv, bet tā ir atstājusi būtisku nospiedumu mūsdienu Taizemē un tās kultūrā. Noslēdzošā daļa jeb Kančanaburi atklāj Taizemes mežonīgo pusi – džungļu ieskautas klintis, ūdenskritumi, upes. Lai arī ļoti skaista, šī vieta tomēr nes līdzi arī skumjas atmiņas par kara laiku, kas atbalsojas vairākos apskates objektos. Viens no tiem ir dzelzceļa sliedes, kad ved gar klinšu malām, un pirmajā brīdī šķiet, ka brauciens ar vilcienu šajā valstī ir bīstamākais, ko darīt.

    Taizeme ir tik krāšņa, mainīga un aizraujoša, ka visi, kas tur bijuši, vienmēr vēlas atgriezties, jo šī zeme izaicina. Šis ir galamērķis, kurā katrs atradīs to, ko meklē. Kādam tā būs naktsdzīve, kādam – gastronomisks ceļojums, bet vēl kādam – miera iegūšana. Taizeme ir lielisks galamērķis ikvienam ceļotājam.

    https://www.thecoloursofthailand.com/

    #amazingthainess

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē