- Gatavo buljonu. Katliņā ielej ūdeni, sēņu buljona kubiņu un uzvāra.
- Pannā izkausē sviesta kubiņu, pievieno sagrieztas sēnes un apcep.
- Pēc tam palielā pannā ielej olīveļļu, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sagrieztus pētersīļus un apcep.
- Pieber rīsus un apmaisa.
- Pēc mirkļa pielej baltvīnu un apceptās sēnes, atkal apmaisa.
- Tad, nepārtraukti maisot, ik pa laikam pievieno kausiņu buljona.
- Procesu atkārto, līdz buljons beidzies un rīsi mīksti.
- Kad risoto gatavs, liek uz šķīvja, pārkaisa rīvētu cieto sieru.
- Dekorē ar zaļumiem un maziem novārītiem vilnīšiem.
Materiāls tapis sadarbībā ar Veikals top.