• Šajā nedēļas nogalē Pakrojas muižu klās miljoniem ziedu – sākas ziedu, mākslas un mīlas festivāls

    Reklāmraksts
    27. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nav labāka laika, lai aizbēgtu no ikdienas, kā vasara. 29. jūnijā Lietuvas ziemeļos, Pakrojas muižā, sāksies Šekspīra lugas «Sapnis vasaras naktī» iedvesmots 6. ziedu, mākslas un mīlas festivāls.

    «Muiža krāšņi rotājās ziedu jūrā. Viesus sagaidīs floristu radītas fantastiska skaistuma kompozīcijas un milzīgas ziedu skulptūras, kuru augstums pārsniedz 9 metrus. Šī gada interesantākā festivāla intriga ir floristikas risinājumi, kuru uzmanības centrā būs neviens cits kā labība. Agrāk muižās labību audzēja iztikai. Šoreiz mūsu floristi padarīs graudaugus par vienu no galvenajiem kompozīciju akcentiem, kas parādīs ražas skaistumu jaunā veidā un radīs neaizmirstamu iespaidu,» stāsta festivāla radošā direktore Kristīna Ivaņčenko.

    Mehāniskās teātra izrādes uz lielākās teātra skatuves

    Lietuvas lielākā muiža pārtop par vienu grandiozo skatuvi Šekspīra «Sapnis Vasaras naktī» uzvedumam. Ziedu jūrā apmeklētāji kļūs par izrādes dalībniekiem kopā ar aktieriem. Šeit fantāzija mīsies ar realitāti, ikviens apmeklētājs varēs doties romantiskā ceļojumā pa atmiņām. Ierodoties muižā, jūs redzēsiet slavenus Šekspīra varoņus, kurus atveidos aktieri – draiskulīgo elfu Paku, pasaku karalieni Titāniju un elfu karali Oberonu. Muižas apmeklētājus gaida arī pārsteigums – mehāniskais teātris, kura uzvedumu laikā aktieri kopā ar skatītājiem uzstāsies ne tikai muižas puķu dārzos, bet arī uz autentiski atjaunotās mehāniskā teātra skatuves.

    Ik dienu līdz pat rudenim festivāls iepriecinās apmeklētājus ar Šekspīra romantiku un fantāzijām, iespaidīgiem priekšnesumiem un prātam neaptveramiem trikiem. Visas vasaras garumā muižā uzstāsies akrobāti un mākslinieki no Itālijas, Kolumbijas un Šveices. 

     

    Piemēram, Itāļi Pjetro Barilli un Davide Spaccassi ir īsti sava amata speciālisti. 2022. gadā D. Spakasasi pa virvi spēja noiet pat 1,2 kilometrus un kļuva par Itālijas rekordistu. Akrobātes Lorenas Di Bello spēja izpildīt trikus uz virves, izmantojot tikai sava ķermeņa svaru, daudziem liek aizturēt elpu. Viņa spēj uzstāties līdz pat 9 metru augstumā, pieskaroties mākoņiem, viņa ļauj publikai, kas lūkojās debesīs, aizmirst raizes un iegrimt sapņos. Klauns Lūka sola panākt, lai emocijas visas vasaras garumā būtu tikai pozitīvas.

    19. gadsimta muižas dzīve

    Šeit būs iespēja iepazīt un pašiem piedzīvot īstu intriģējošo 19. gs. Lietuvas muižas dzīvi. Pakrojas muiža ir ne tikai lielākais muižas komplekss Lietuvā, bet arī viens no 18 pievilcīgākajiem kultūras tūrisma objektiem Eiropā, Lietuvas «Gada tūrisma objekts» - 2018., 2019., 2021., 2022. Katru gadu šeit tiek rīkoti unikāli ziedu un gaismas festivāli un atjaunoti 19. gadsimta muižas dzīves mirkļi.

    Vairāk informācijas: www.pakrojasmuiza.lv

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē