• Pateikties ķermenim par izturību

    Reklāmraksts
    23. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ko rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri” piedzīvoja Rēzija un Linda Kalniņas

    “Pēdējā laikā bijis daudz stresa, dzīvots uz izturības robežas, bet tik ļoti pietrūcis prieka, sevis apzināšanās un iespējas aiziet prom no situācijām, kas ved uz regresu. Tāpēc trīs dienas rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri” ir labākā dāvana, kādu šobrīd savam ķermenim varu pasniegt,” saka aktrise un režisore Rēzija Kalniņa. Restartēšanās Jaunķemeros viņai kļuvusi par patīkamu tradīciju, ko šoreiz aktrise baudīja kopā ar sava dvīņubrāļa mācītāja Krista Kalniņa meitu, horeogrāfi un topošo režisori Lindu Kalniņu.  

    Pirmais solis – plānošana

    Rēzija: “Esmu nonākusi pie atziņas – ja ikdienā ir liela intelektuāla un emocionāla slodze, atpūta būtu jāplāno daudz biežāk, ja vien vēlas saglabāt veselu nervu sistēmu. Kad pēc gariem darba un nemitīgas spriedzes periodiem iestājas atelpas brīdis, tikai tad ķermenis sāk stāstīt, cik ilgi tas ir cieties, dzīvojot uz sarkanās robežas, ilgstoši netiekot galā ar slodzi. Tāpēc es restartējos rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri”, tā ir mana iespēja pabūt pavisam citā vidē, būt šeit incognito, izbaudīt visdažādākās ūdens procedūras, kas tik ļoti vajadzīgas nervu sistēmai.”

    Linda: “Tā kā šī ir mana pirmā pieredze rehabilitācijas centrā, pagaidām vēroju savas emocijas un pirmā atziņa – atpūta veselības veicināšanas programmā nav nekāda laiska slinkošana, bet sava veida darbs. Te atpūta notiek caur aktivitātēm, procedūrām, bet – jo vairāk ķermenis relaksējas, jo vairāk saproti, cik daudz noguruma tas bija sevī uzkrājis.”

    Sērūdens aromāts bērnības atmiņās

    Rēzija: “Kad vēl biju maza un šis rehabilitācijas centrs tika dēvēts par sanatoriju, šurp regulāri brauca mana mamma Helga Dancberga, lai baudītu broma un sērūdens vannas, lai apmeklētu kosmetoloģi. Kamēr mamma bija procedūrās, mēs, bērni, plunčājāmies baseinā. Tāpēc, ienākot rehabilitācijas centrā un sajūtot sērūdens smaržu, es atkal atrodu sevi priekā, jo tās ir manas bērnības atmiņas. Arī šoreiz brīvdienas “Jaunķemeros” kā allaž sākās ar vizīti pie ārsta. Mani konsultēja kardioloģe Svetlana Loščiņina, izmērīja asinsspiedienu, pulsu un ieteica veikt papildu izmeklējumus sirdij. Apzinos, ka stress un pārslodze visspilgtāk atspēlējas uz manu sirdsdarbību. Ja dvēsele spēj atpūsties miegā, ķermenim ar to bieži vien ir par maz.”

    Hatha joga. Pirmā pieredze

    Rēzija: “Pēc vizītes pie ārsta tika veiktas nelielas korekcijas sākotnēji paredzētajā programmā, ierobežojot fiziskās aktivitātes, lai sirsniņu pasaudzētu, bet pirmajā dienā neizpalika jogas nodarbība pie Unas Munises…Pirmo reizi piedzīvoju tik profesionālu un absolūti zinošu speciālistu! Ik brīdi nodarbības laikā varēja sajust, ka Una pilnībā pārzina šo lietu un to, ka šī ir pasniedzēja ne tikai ar zināšanām par fizisko ķermeni, bet arī par garīgo pusi.”

    Uzticēt muguru fizioterapeitei

    Rēzija: “Reiz spēlējot lomu kādā izrādē, man bija enerģiski jālēkā pa gultu, kas patiesībā nebija mīksts matracis, bet gan parasts dēlis, kas pārklāts ar plānu sedziņu. Rezultātā tiku pie diska trūces, tāpēc par muguras veselību man ir jāpiedomā jo īpaši.

    Man patīk sajūta, ka atkal varu atgriezties pie meistariem, pie kuriem procedūras esmu baudījusi jau iepriekš. Ar fizioterapeiti Viktoriju “Jaunķemeros” tiekamies nu jau otrreiz. Viktorija izmasēja, palīdzēja atbrīvot manu muguru no sāpīgajiem trigerpunktiem – mezgliņiem, kas izveidojušies muskuļu šķiedrās, kā arī ierādīja vingrinājumus, ko vēlams praktizēt mājās, lai saspringtos muguras muskuļus relaksētu. Uzreiz pēc fizioterapeita konsultācijas devos uz kiosku iegādāties masāžas rullīti – noderēs manas muguras muskuļiem!”

    Ūdens vai dūņu stihija?

    Rēzija: “Ja vispār tādas iepriekšējās dzīves eksistē, tad vienā no tām noteikti esmu bijusi nāriņa. Katram ir sava stihija – vienam uguns, citam zeme, dubļi vai dūņas, bet mana stihija ir ūdens – vēlos to baudīt visos iespējamos veidos! Ja vien cilvēkam nav bērnības traumas no tā, ka reiz ir bijis pārāk cieši ietīts autiņos un arī tagad viņš nebaidās no dažādām ietīšanas procedūrām, tad noteikti iesaku izbaudīt dūņu procedūras. To, ka šī ir “Jaunķemeru” vizītkarte, var manīt pēc cilvēku daudzuma uzgaidāmajā telpā, kas ar savām procedūru grāmatiņām ir sanākuši un gaida savu laiku, lai izbaudītu dūņu dziedinošo spēku – peloīdterapiju.”

    Linda: “Dziedniecisko minerālūdeņu vannas man ir liels atklājums, jo baudīju tās pirmo reizi. Šķiet, tikai 15 minūtes guli broma vannā, bet ūdens iedarbību var sajust arī fiziskā līmenī. Ne velti uz broma vannām nāk cilvēki, lai ārstētu bezmiegu, nervu sistēmu.”

    Mazkaloriju diēta ķermeņa detoksam

    Rēzija: “Šo trīs dienu laikā baudījām tādu ēdienu, kādu bauda visi programmas “Sulu maģija” apmeklētāji. Ideju par to, ka diena jāsāk ar kurkumas dzērienu vai linsēklu uzlējumu, noteikti paņemšu sev līdzi dzīvē un centīšos šos dzērienus iekļaut savā brokastu ēdienkartē. Mazkaloriju ēdiens kopā ar intensīvo procedūru plānu nodrošina organisma detoksu. To, ka attīrīšanās patiešām notiek, jau otrajā dienā abas ar Lindu sajutām arī fiziski. Šķita, ka ķermenis vairāk salst, naktīs miegā murgoju – acīmredzot arī zemapziņa tādā veidā met ārā visu lieko, kas tajā pa šo laiku sakrājies. Taču no tā nevajag baidīties – te, rehabilitācijas centrā, esam drošā vietā, speciālistu uzraudzībā.”

    Vakuummasāža sejai pirms svarīgiem notikumiem

    Linda: “Tik ļoti patīk, ja speciālists, kurš sniedz procedūru, ir zinošs un spēj atbildēt arī uz jautājumiem, kas mani interesē! Vakuummasāžas procedūra bija ļoti patīkama, bet vēlējos zināt, kādos gadījumos to būtu ieteicams veikt un kādu efektu var sagaidīt? Meistare izskaidroja, ka uz šo procedūru dāmas bieži nāk pirms svarīgiem pasākumiem vai fotosesijām, kad lielisks izskats nav mazsvarīgs un nepieciešams atsvaidzināt sejas ādu.”

    Trīs labumi vienā – EKO rituāls

    Linda: “Trešās dienas vakarā izbaudīju arī EKO rituālu, kas sastāv no trīs etapiem: vispirms ir tvaicēšana “Svedana” tvaika lādē, kas sajūtu ziņā atgādina karsēšanos tvaika pirtī. Kad poras ādā atvērušās, tad ķermenis tiek palutināts ar pīlinga masāžu un visbeidzot seko relaksējoša masāža ar ekokosmētikas masku. Relaksācija stundas garumā, ko būtu pelnījusi ikviena sieviete.”

    Lidmašīnu vērošana aeroterapijā

    Rēzija: “Nevaru iedomāties labāku dienas noslēgumu – vispirms klasiska, nomierinoša masāža, pēc tam – procedūra 9.stāvā, ko dēvē par aeroterapiju. Ievīstīta siltā, īpašā guļammaisā, sajutos kā kūniņa, kā tāds Dieva bērns, kurš var gulēt, vērot, kā debesīs lido lidmašīnas, un ieelpināt sevi mierā. Aeroterapija ir atgriešanās pie sevis, kas īpaši svarīgi šajā laikā, kad visapkārt ir tik daudz dažādu māneklīšu, ar kuriem sociums veiksmīgi cenšas aizvilināt tevi prom. Kāds teiks – bet varam taču arī mājās satīties siltā segā un pagulēt ārā sauļošanās krēslā! Varam, bet mājas vidē domas tāpat nekad nebūs pie sevis, tās drīz vien aizklīdīs pie darbiem, kas vēl jāpagūst, pie ikdienas pienākumiem. Aeroterapija ir vienkāršs, bet brīnišķīgs piedzīvojums. Ja atgriezīšos “Jaunķemeros” vēl kādreiz, ļoti vēlētos savas brīvdienas gan sākt, gan noslēgt tieši ar aeroterapiju. Savulaik Pēteris Kļava sacīja, ka varam justies apdāvināti, jo pie mums ir iespēja staigāt caur priežu mežiem. “Jaunķemeros” šo apdāvinātības sajūtu ar dabas dziedinošo spēku var izbaudīt pilnā apmērā.

    Protams, būtu pārspīlēti apgalvot, ka trīs dienās pilnībā atlabu no stresa, bet pavisam noteikti jūtu, ka savam ķermenim esmu  pateikusi paldies par to, ka tas iztur manu dzīvesveidu.”

    *Procedūru un aktivitāšu plāns Rēzijai un Lindai tika sastādīts individuāli, tas netiek piedāvāts kā gatava veselības veicināšanas programma. Taču ikviens var  savas brīvdienas “Jaunķemeros” saplānot tā, lai izbaudītu visu, ko vēlas un ko pieļauj veselības stāvoklis, kā arī iegādāties dāvanu karti, lai pārsteigtu ar vērtīgu dāvanu sev tuvu cilvēku svētkos.

    Sazinies ar mums!

    Rezervācijas nodaļa: +371 67733242, (darba dienās, no plkst. 8:30 līdz 16:00) +371 26386222 
    [email protected]

    Programma “Sulu maģija”: +371 26386222, +37167733242 
    [email protected]

    Ārstniecības iestādes kods 1300–64003

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē