• Padomi, kā izvēlēties kāzu kleitas

    Reklāmraksts
    1. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kāzu diena ir īpašs notikums ikvienas sievietes dzīvē. Tā ir diena, kad piepildās sapņi par mīlestību, ģimeni un kopīgu nākotni. Šajā dienā visu uzmanību neapšaubāmi piesaista līgava – viņas skaistums, mirdzums un, protams, kāzu kleita.

    Bet, kā izvēlēties kāzu kleitu, kā saprast, kura piestāvēs un kura būs īstā? Par to, kā izvēlēties un kādus svarīgus faktorus ņemt vērā, uzzini, lasot rakstu.

    Faktori, kurus ņemt vērā, izvēloties kleitas kāzām

    Kāzu kleitas izvēle ir aizraujošs, bet reizēm arī mulsinošs process. Plašais piedāvājums, ar dažādajiem kleitu stiliem, var apmulsināt pat visizlēmīgākās līgavas. Lai palīdzētu atrast īsto kleitu, kas vislabāk atspoguļos tavu skaistumu un personību, apskatīsim dažādus faktorus, kas jāņem vērā.

    Kāzu kleitas stils

    Pirmais un vissvarīgākais solis ir izvēlēties kāzu kleitas siluetu, kas atbilst tavai figūrai un personīgajam stilam. Populārākie kāzu kleitu silueti ir:

    • A līnijas: Klasisks siluets. Tas ir piemērots gandrīz jebkurai figūrai, un rada elegantu un slaidu tēlu. A līniju silueta kleitas pieejamas ar dažādiem dekoltē un piedurknēm, kas ļauj tās pielāgot katras līgavas individuālajām vēlmēm.
    • Balles: Stils tradicionāli iedvesmots no pasaku princesēm, kas ir ideāli piemērots līgavām, kuras vēlas izskatīties iespaidīgi savā kāzu dienā. Princeses stilam piemīt pieguļoša augšdaļa, kas paplašinās sākot no vidukļa, radot apjomīgu un greznu svārku efektu.
    • Nāriņas: Veido sievišķīgu un apburošu līgavas siluetu. Šī stila kleitas ir cieši pieguļošas visā garumā, kas paplašinās, sākot no ceļiem. Izceļ līgavas figūras līnijas, akcentējot krūtis, vidukli un gurnus. Drosmīga izvēle līgavām, kas vēlas izcelt savu figūru un justies neatvairāmas savā īpašajā dienā.
    • Kolonnas vai taisnas: Šīs kleitas no augšas līdz lejai ir taisnas, radot minimālistisku un modernu tēlu. Piemērotas līgavām, kuras dod priekšroku minimālismam un nepiespiestībai. Parasti veidotas no viegliem un plīvojošiem audumiem, radot gaisīgu un romantisku tēlu.

    Kāzu kleitas audums

    Kāzu kleitas auduma un krāsas izvēle ir tikpat svarīga kā silueta izvēle. Audums ietekmēs kleitas izskatu, komfortu un to, cik labi tā atbildīs personīgajai gaumei un kāzu norises vietai. Populārākie kāzu kleitu audumi:

    • Zīds: Grezns un elegants audums, kas piešķir kleitai plūstošu un sievišķīgu siluetu.
    • Mežģīnes: Romantisks un izsmalcināts audums, kas piešķir kleitai vintage vai bohēmisku stilu.
    • Tills: Viegls un gaisīgs. Tas bieži tiek izmantots svārku apjoma palielināšanai.
    • Satīns: Biezs un spīdīgs audums, kas piešķir kleitai greznu un elegantu izskatu. Tas ir ideāli piemērots rudens vai ziemas kāzām, jo ir silts un komfortabls.
    • Kreps: Kreps ir viegls un ērts, kas ir ideāli piemērots vasaras kāzām. Piešķir kleitai ērtumu un praktiskumu.

    Izvēloties audumu, ņem vērā kāzu norises laiku, vietu un laikapstākļus. Piemēram, ja kāzas notiks vasarā, tad piemērots būtu viegls un elpojošs audums, piemēram, zīds vai kreps. Savukārt, ja kāzas plānotas ziemā tad labākā izvēle varētu būt biezāks un siltāks audums, piemēram, satīns vai samts.

    Kāzu kleitas krāsa

    Tradicionāli kāzu kleitas krāsa ir balta, kas simbolizē nevainību un tīrību. Tomēr mūsdienās līgavas, baltas kleitas vietā, izvēlas arī citas krāsas, piemēram, ziloņkaula, šampanieša, rozā, krēmkrāsu vai pat drosmīgākas krāsas, piemēram, gaiši zilu vai lavandas.

    Kāzu aksesuāru izvēle un saskaņošana ar kleitu

    Kāzu aksesuāri ir svarīga kopējā tēla sastāvdaļa. Tie var palīdzēt izcelt skaistākās iezīmes un piešķirt kleitai individuālu raksturu. Populārākie kāzu kleitu aksesuāri:

    • Plīvurs: To popularitāte ir atgriezusies. Klasisks kāzu kleitas aksesuārs, kas piešķir līgavai noslēpumainu un romantisku izskatu. Tas var būt personalizēts, izmantojot pērles, mežģīnes un dažādus izšuvumus.
    • Diadēmas vai matu rotas: Veids, kā pievienot tēlam greznību un personīgu pieskārienu.
    • Rotas: Izvēloties rotas, ņem vērā kleitas kakla un krūšu daļas izgriezumu un stilu. Piemēram, ja kleitai ir dziļš dekoltē, var izvēlēties iespaidīgu kaklarotu. Savukārt, ja kleitas dizains ir vienkāršs, piestāvēs arī neuzkrītošākas rotas.
    • Apavi: Kāzu kleitas apavi ir tikpat svarīgi kā pati kleita. Tie var palīdzēt pagarināt kājas un piešķirt tēlam noslēpumainību. Izvēloties kāzu kurpes, ņem vērā kleitas garumu un stilu. Piemēram, ja kleitai ir gara aste, labāk izvēlēties augstpapēžu kurpes. Savukārt, ja kleitai ir īss garums, var izvēlēties ērtākas kurpes, piemēram, baleta vai atvērta tipa baltas kurpes.

    Kāzu tendences 2024. gadā: Individualitāte, autentiskums un ilgtspējība

    Pāri aizvien biežāk izvēlas rīkot kāzas, kas atspoguļo viņu unikālo stilu un personību, nevis seko noteiktām tradīcijām. Šogad kāzu kleitu tendences atspoguļo sievišķību, romantismu, vieglumu un dabas iedvesmu. Populārākās tendences ietver:

    • Boho kāzu kleitas: Ideāli piemērotas līgavām, kuras vēlas izskatīties dabiski un nepiespiesti. Aktuālas gan formālās, gan neformālās kāzās, un tās var kombinēt ar dažādiem aksesuāriem.
    • Piegulošas kleitas: Šīs kleitas izceļ līgavas figūru un liek līgavai justies sievišķīgi.
    • Apjomīgas kleitas ar banti: Piemērotas līgavām, kuras vēlas izskatīties iespaidīgi, bet tajā pašā laikā arī romantiski.
    • Unikāli griezumi: Asimetriskas apkakles, atkailināti pleci un atvērta mugura ir tikai daži no izgriezumiem, kas šogad rotās kāzu kleitas.
    • Ilgtspējība: Pāri aizvien vairāk apzinās ietekmi uz vidi un izvēlas rīkot ilgtspējīgas kāzas. Tas var izpausties dažādos veidos, piemēram, izmantojot kāzu dekorācijas ar otrreizēji pārstrādātiem materiāliem, izvēloties apģērbu vilkt atkārtoti, vai arī dodot priekšroku vietējiem produktiem, kurus iekļaut ēdienkartē.

    Kur iegādāties kāzu kleitas?

    Kāzu kleitas izvēle ir aizraujošs, bet reizēm arī sarežģīts process. Kāzu saloni piedāvā plašu izvēli, tomēr tajos kāzu kleitas cenas prasīs zināmu budžetu. Ja vēlies nedaudz ietaupīt, lai varētu šo naudu ieguldīt citos kāzu priekos, vari izvēlēties kleitu no plašā Andelemandele.lv piedāvājuma.

    Šeit atradīsi satriecošas Pērles, par maciņam draudzīgām cenām. Ienāc un izvēlies! Ja kleita neatbilst visām tavāmvēlmēm, profesionāli šuvēji palīdzēs to padarīt perfektu. Lai tava kāzu diena ir patiesi satriecoša!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē