• No zīda apakšveļas līdz džinsiem: izvēlamies pareizo žāvētāja programmu katram audumam

    Reklāmraksts
    9. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto: freepik.com/Freepik 
    Veļas žāvētājs ir ērts un praktisks palīgs ikvienā mājsaimniecībā. Īpaši noderīgs tiem, kuriem drēbju žāvēšanu mājoklī ierobežo vietas trūkums vai ikdienā jāmazgā liels veļas apjoms. Vienlaikus veļas žāvēšana žāvētājā ļauj samazināt mitruma līmeni mājoklī un uzlabo gaisa kvalitāti, kas ir īpaši svarīgi cilvēkiem ar alerģijām vai elpceļu saslimšanām.

    Taču, lai saglabātu drēbju kvalitāti, krāsu un tekstūru, svarīgi izvēlēties apgērbam un teksilam atbilstošu veļas žāvētāja programmu. Kā izvēlēties pareizo žāvētāja programmu katram audumam – padomus sniedz sadzīves tehnikas veikala VDE eksperts! 

    Žāvēšanas programmas un kā izvēlēties audumam piemērotāko? 

    Veļas žāvēšanas programmas, atkarībā no ražotāja un modeļa, var atšķirties, taču lielākā daļa veļas žāvētāju ir aprīkoti ar standarta programmām, kas pielāgojamas dažāda veida audumiem.  

    • Kokvilna: standarta, universālā programma, kas piemērota lielākajai daļai kokvilnas un lina izstrādājumiem, piemēram, džinsiem, gultas veļai, dvieļiem, kam nav nepieciešams saudzīgs žāvēšanas režīms. Pēc žāvēšanas cikla beigām, veļa ir sausa un papildu apstrāde nav nepieciešama. 
    • Sintētika/jaukta veļa (Mix režīms): programma paredzēta delikātākiem sintētiskiem audumiem, piemēram, poliesteram, neilonam, akrilam, kā arī jauktas kokvilnas un sintētiska auduma apģērba žāvēšanai. Žāvēšanas temperatūra ir zemāka, kas novērš auduma krāsas izbalēšanu un ilgāk saglabā auduma tekstūru. 
    • Sensitive/delicate: režīms piemērots smalku, sintētisku audumu veļai. Pēc žāvēšanas cikla beigām, veļa ir nedaudz mitra. 
    • Wool: piemērots vilnas izstrādājumu, kašmira un zīda apģērbam, kam nepieciešams īpaši saudzīgs žāvēšanas režīms. Žāvēšanas laikā apģērbs tiek mīkstināts, ilgāk uzturot apģērba sākotnējo kvalitāti un tekstūru. 
    • Ātrā žāvēšana: šī programma ir ideāli piemērota, ja nepieciešams ātri izžāvēt nelielu kokvilnas veļas daudzumu. Žāvēšanas laiks ir ievērojami īsāks, kā standarta režīmiem, taču jāņem vērā, ka apģērbs pēc žāvēšanas var nebūt pilnībā sauss. 
    • Iron (gludināšanas režīms): programma paredzēta, lai veļa pēc žāvēšanas būtu mazāk saburzīta, tādejādi atvieglojot gludināšanu. Parasti tiek izmantots īpašs žāvēšanas cikls, kas maina bunduļa rotācijas virzienu. Atkarībā no modeļa, režīmu iespējams pielāgot gan kokvilnas, gan sintētiskiem apģērbiem. 
    • Sporta apģērbs: šis žāvēšanas režīms ir optimizēts sporta apģērba žāvēšanai. Programma ir saudzīga pret funkcionālajiem materiāliem un palīdz saglabāt sporta apģērba īpašības.
    • Down wear (Dūnu izstrādājumiem): režīms piemērots ar dūnām pildītu tekstilizstrādājumu žāvēšanai, tajā skaitā, segām, spilveniem, virsjakām. Optimālam un saudzīgam žāvēšanas rezultātam, katru apģērba gabalu vai tekstilizstrādājumu ieteicams žāvēt atsevišķi. 
    • Laika programmas: atsevišķi iespējams uzstādīt programmu, kas ļauj pašam iestatīt precīzu žāvēšanas laiku. Programma ir noderīga, ja veļu pēc žāvēšanas vēlies saglabāt nedaudz mitru, vai tieši otrādi, iestatīt extra dry jeb pilnībā sausu žāvēšanas rezulātu, kas īpaši piemērots gultas veļai vai dvieļiem. 

    Pieejami veļas žāvētāji, kas aprīkoti arī ar citām mūsdienīgām papildu funkcijām, kas ne tikai atvieglo veļas žāvēšanu, bet nodrošina papildu apģērba aizsardzību. 

    • Mitruma sensori: automātiski nosaka veļas mitruma līmeni un pielāgo cikla laiku, lai izvairītos no pārmērīgas žāvēšanas. 
    • Atvēsināšanas režīms: lai samazinātu burzīšanos, žavēšanas cikla beigās veļa tiek atvēsināta. 
    • Atliktais starts: ļauj uzstādīt sev piemērotāko veļas žāvētāja darbības laiku. 
    • Bērnu drošība: ļauj bloķēt vadības paneli, lai novērstu nejaušu ierīces izslēgšanu vai programmu izmaiņas.

    Foto: freepik.com/Freepik

    Papildu ieteikumi, optimālam žāvēšanas rezultātam 

    • Lai ilgāk saglabātu sākotnējo drēbju kvalitāti, svarīgākais ir izprast un ievērot uz apģērba etiķetēm norādītos kopšanas simbolus, kas informē par atļautajām žāvēšanas metodēm un temperatūru. 
    • Tāpat kā veļas mašīnai, arī izmantojot veļas žāvētāju rūpīgi jāievēro atļautais veļas žāvēšanas apjoms. Pārblīvējot žāvētāju, veļa netiek kārtīgi izžāvēta un ir lielāks auduma bojājumu risks.  
    • Pēc žāvēšanas cikla beigām, vēlams drēbes pēc iespējas ātrāk izņemt no žāvētāja, lai mazinātu drēbju burzīšanos. Atsevišķi modeļi ir aprīkoti ar pretburzes funkciju, kas paredzēta gadījumiem, kad drēbes pēc žāvētāja nav iespējams uzreiz izņemt. 
    • Gan kondensācijas tipa, gan siltumsūkņa veļas žāvētājiem ir nepieciešama regulāra kondensatora/ siltumsūkņa filtra tīrīšana, lai novērstu ūdens noplūdes, netīrumu uzkrāšanos un nepatīkamu smaku. 

    Kā padarīt gludināšanu vēl patīkamāku?

    Pat ar modernāko veļas žāvētāju, daļai veļas pēc žāvēšanas būs tomēr nepieciešama gludināšana. Lai atvieglotu šo darbiņu, izvēlies piemērotāko ierīci:

    • Standarta gludeklis: lētāks, viegli kopjams un kompakts, taču tam ir mazāka tvaika padeve, līdz ar to biezāku auduma apģērbu gludināšana var prasīt ilgāku laiku; 
    • Tvaika gludeklis: piemērots dažādu audumu kopšanai un nodrošina spēcīgu tvaika padevi, kas atvieglo pat īpaši saburzītas veļas gludināšanu, tā ietaupot gan laiku, gan patērēto elektroenerģiju; 
    • Gludināšanas sistēmas: apvieno tvaika ģeneratoru ar spēcīgu tvaika spiedienu un gludekli, kas nodrošinot ātrāku un ērtāku gludināšanu, un piemērots arī vertikālai apģērbu gludināšanai. Aprīkotas ar lielāku ūdens tvertni, kas ļauj ilgāk gludināt bez pārtraukuma. 

    vde.lv

    Sadzīves tehnika tavai mājsaimniecībai lētāk, sadzīves tehnikas veikalā VDE! 

    Veļas mašīnas un veļas žāvētāji, gludekļi un gludināšanas sistēmas, un cita sadzīves tehnika par īpaši izdevīgām cenām vde.lv vai Verners DE veikalos visā Latvijā! Plašs preču klāsts, jaunas, kā arī “Zaļa izvēle” B+ kategorijas sadzīves tehnika ar vizuāliem defektiem un B- kategorijas mazlietoti modeļi, pat ar vairāk kā 40 % atlaidi no preces sākotnējās cenas, un sadzīves tehnikas remonts – tas viss Verners DE! 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē