• Nesteidzīgas brokastis

    Reklāmraksts
    11. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Vēla rudens rīti ir tumši, salti, drēgni. Taču tas ir skaistākais fons siltām, garām, mājīgām brīvdienu brokastīm. Ieslīdam mājas čībās, uzliekam tējkannu, iedarbinām krāsni… un baudām!

    Kārtainās mīklas pīrāgs ar bekonu un zilo sieru

    • 450 g kārtainās bezrauga mīklas
    • 100 g bekona
    • 50 g zilā pelējuma siera
    • 10 ķirštomātiņi
    • 3 olas
    • 70 ml saldā krējuma
    • sauja mangolda vai spinātu lapu
    • timiāns un raudene
    • jūras sāls, pipari

    1. Vēlams izvēlēties mīklu vienā gabalā. Cepamformu ietauko un ieklāj mīklu, atlokot malas pāri cepamformas malām.
    2. Bekonu sīki sagriež, sieru salauž gabaliņos, ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm,
    3. Bļodā sakuļ olas, pielej saldo krējumu, pievieno sāli un piparus, visu rūpīgi samaisot.
    4. Formā kārtām liek bekonu, spinātu lapas, sieru, pārber ar garšaugiem, pārlej ar olu un saldā krējuma maisījumu.
    5. Pa virsu izkārto ķirštomātiņu pusītes un pārber ar garšaugiem.
    6. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30–40 minūtes.
    7. Pirms izņemšanas no formas pīrāgs mazliet jāatdzesē.
    8. Var baudīt gan siltu (ar nazi un dakšiņu) vai arī aukstu – ar rokām.

    Pašu gatavota granola ar riekstiem, sēklām un žāvētām ogām

    • 500 g auzu pārslu
    • 150 g lazdu riekstu
    • 100 g dažādu sēklu maisījuma
    • 100 g rozīņu
    • 100 g žāvētu dzērveņu
    • 100–150 g medus
    • 100 g cukura sīrupa vai brūnā cukura
    • 50–100 ml augu eļļas

     

    1. Pannu izklāj ar cepampapīru, cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 grādiem.
    2. Bļodā sajauc auzu pārslas ar riekstiem, sēklām, medu un cukura sīrupu.
    3. Maisījumu pārliek cepešpannā un cep apmēram 15 minūtes. Pievieno žāvētās ogas un turpina cept vēl 15 minūtes.
    4. Izņem no cepeškrāsns un atļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
    5. Pēc atdzišanas cukurs sastings un granolu varēs sadrupināt mazos gabaliņos.
    6. Var veidot batoniņus un konfektes vai ēst brokastīs ar jogurtu un svaigām ogām, vai pienu.

    Karamelizēti bumbieri ar zilo sieru, valriekstiem un medu

    • 4 bumbieri (8 pusītes)
    • 50 g zilā siera, salauzts mazos gabaliņos
    • 4 valrieksti (8 pusītes), var būt sasmalcināti
    • 8 tējkarotes medus
    • brūnais cukurs
    • sviests

    1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
    2. Bumbierus nomazgā, sagriež uz pusēm un izgrebj serdi.
    3. Apber ar brūno cukuru un ļauj cukuram mazliet iesūkties.
    4. Izņemtās serdes dobumā ieliek mazu piciņu sviesta, tad ieliek mazus gabaliņus siera, kā arī valriekstus.
    5. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15–20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārlej ar medu.
    6. Var pasniegt gan siltus, gan aukstus, pievienot vaniļas saldējumu un pasniegt kā desertu.

    Izmantotais inventārs:

    • Dr Oetker maizes/kēksa forma, 25,5 × 11,5 × 7 cm, 13 €
    • Verlo kolekcijas porcelāna šķīvji un bļodas no sērijas Samto, 6–20 €
    • Duralex stikla tējas un kafijas krūzes un servēšanas bļodas, 2,40–12,00 €
    • Verlo galda piederumi, 5,00–7,00 €
    • Muscari Linen galdauti un salvetes

    SADARBĪBĀ AR PASĀKUMU STUDIJU VIESISTABA UN DZĪVESSTILA VEIKALU KOLEKCIJA.LV

    RĪGĀ, ELIZABETES IELĀ 81, INTERNETA VEIKALS WWW.KOLEKCIJA.LV

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē