Kārtainās mīklas pīrāgs ar bekonu un zilo sieru
- 450 g kārtainās bezrauga mīklas
- 100 g bekona
- 50 g zilā pelējuma siera
- 10 ķirštomātiņi
- 3 olas
- 70 ml saldā krējuma
- sauja mangolda vai spinātu lapu
- timiāns un raudene
- jūras sāls, pipari
- Vēlams izvēlēties mīklu vienā gabalā. Cepamformu ietauko un ieklāj mīklu, atlokot malas pāri cepamformas malām.
- Bekonu sīki sagriež, sieru salauž gabaliņos, ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm,
- Bļodā sakuļ olas, pielej saldo krējumu, pievieno sāli un piparus, visu rūpīgi samaisot.
- Formā kārtām liek bekonu, spinātu lapas, sieru, pārber ar garšaugiem, pārlej ar olu un saldā krējuma maisījumu.
- Pa virsu izkārto ķirštomātiņu pusītes un pārber ar garšaugiem.
- Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30–40 minūtes.
- Pirms izņemšanas no formas pīrāgs mazliet jāatdzesē.
- Var baudīt gan siltu (ar nazi un dakšiņu) vai arī aukstu – ar rokām.
Pašu gatavota granola ar riekstiem, sēklām un žāvētām ogām
- 500 g auzu pārslu
- 150 g lazdu riekstu
- 100 g dažādu sēklu maisījuma
- 100 g rozīņu
- 100 g žāvētu dzērveņu
- 100–150 g medus
- 100 g cukura sīrupa vai brūnā cukura
- 50–100 ml augu eļļas
- Pannu izklāj ar cepampapīru, cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 grādiem.
- Bļodā sajauc auzu pārslas ar riekstiem, sēklām, medu un cukura sīrupu.
- Maisījumu pārliek cepešpannā un cep apmēram 15 minūtes. Pievieno žāvētās ogas un turpina cept vēl 15 minūtes.
- Izņem no cepeškrāsns un atļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
- Pēc atdzišanas cukurs sastings un granolu varēs sadrupināt mazos gabaliņos.
- Var veidot batoniņus un konfektes vai ēst brokastīs ar jogurtu un svaigām ogām, vai pienu.
Karamelizēti bumbieri ar zilo sieru, valriekstiem un medu
- 4 bumbieri (8 pusītes)
- 50 g zilā siera, salauzts mazos gabaliņos
- 4 valrieksti (8 pusītes), var būt sasmalcināti
- 8 tējkarotes medus
- brūnais cukurs
- sviests
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
- Bumbierus nomazgā, sagriež uz pusēm un izgrebj serdi.
- Apber ar brūno cukuru un ļauj cukuram mazliet iesūkties.
- Izņemtās serdes dobumā ieliek mazu piciņu sviesta, tad ieliek mazus gabaliņus siera, kā arī valriekstus.
- Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15–20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārlej ar medu.
- Var pasniegt gan siltus, gan aukstus, pievienot vaniļas saldējumu un pasniegt kā desertu.
Izmantotais inventārs:
- Dr Oetker maizes/kēksa forma, 25,5 × 11,5 × 7 cm, 13 €
- Verlo kolekcijas porcelāna šķīvji un bļodas no sērijas Samto, 6–20 €
- Duralex stikla tējas un kafijas krūzes un servēšanas bļodas, 2,40–12,00 €
- Verlo galda piederumi, 5,00–7,00 €
- Muscari Linen galdauti un salvetes
SADARBĪBĀ AR PASĀKUMU STUDIJU VIESISTABA UN DZĪVESSTILA VEIKALU KOLEKCIJA.LV
RĪGĀ, ELIZABETES IELĀ 81, INTERNETA VEIKALS WWW.KOLEKCIJA.LV