- Apaļo tartes formu izsmērē ar sviestu. Izklāj tajā smilšu mīklu, bet gar formas malu ieklāj foliju, lai mīklas maliņas neiekristu. Tartes pamatni cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
- Pa to laiku sagatavo tartes pildījumu. Katliņā ieber brūklenes, pievieno medu, balzametiķa mērci un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz ogas izdala sulu.
- Tad, nepārtraukti maisot, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Turpina karsēt un nepārtraukti maisīt, līdz masa sabiezē.
- Pēc tam atstāj atdzist.
- Tikmēr saputo saldo krējumu ar cukuru. Putukrējumā iemaisa Filadelfijas sieru.
- Uz atdzesētas mīklas pamatnes vienmērīgi izsmērē putukrējuma masu. Pāri rūpīgi pārliek savārītās brūklenes.
- Tarti atstāj ledusskapī uz vienu stundu.
- Pēc tam dekorē ar svaigām meža ogām.
Receptes tapušas sadarbībā ar veikalu tīklu Vietējais top!