- Palielā bļodā ieber 400 g miltu, pievieno siltu pienu, cukurā atdzīvinātu raugu un kārtīgi samaisa.
- Tad nedaudz pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm uzrūgt.
- Kad mīkla uzrūgusi, pievieno atlikušos miltus, mīkstu sviestu, sāli un sēklas. Mīklu kārtīgi samīca, līdz tā nelīp pie rokām.
- Kantaino kēksa formas cepamtrauku iesmērē ar sviestu un pārber ar miltiem, liekos miltus noberot nost.
- Traukā ievieto mīklu, pārklāj ar dvieli un atstāj uz stundu uzrūgt.
- Pēc stundas maizes mīklu pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties cepeškrāsnī 150 grādos 1 stundu, tad 200 grādos 30 minūtes.
Receptes tapušas sadarbībā ar veikalu tīklu Vietējais top!